Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Foreslår å fortsette utelukkelsen av Russlands friidrettsforbund

Rune Andersen og hans arbeidsgruppe foreslår at IAAF-kongressen opprettholder utelukkelsen av Russlands friidrettsforbund.

FORESLÅR FORTSETTELSE: Rune Andersen og hans arbeidsgruppe foreslår at IAAF-kongressen opprettholder utelukkelsen av Russlands friidrettsforbund. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
FORESLÅR FORTSETTELSE: Rune Andersen og hans arbeidsgruppe foreslår at IAAF-kongressen opprettholder utelukkelsen av Russlands friidrettsforbund. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen leder arbeidsgruppen som følger opp kravene som er stilt til russerne og som må oppfylles før Russlands friidrettsforbund kan tas inn i varmen igjen. Under mandagens IAAF-styremøte avga han en ny statusrapport.

Samme rapport skal legges fram for kongressen senere i uken, og den skal ta stilling til arbeidsgruppens og styrets anbefaling om å opprettholde utelukkelsen, som har vært gjeldende siden november 2015.

19 russere får delta i London-VM, men det er som uavhengige utøvere og etter at de har oppfylt en rekke krav.

Ikke i mål

Det er seks hovedkrav til russerne, og flere av dem er helt eller delvis oppfylt, men fortsatt gjenstår en del arbeid.

– Arbeidsgruppen mener at det er gjort betydelig framgang mot å innfri flere av betingelsene rådet har satt, men de er ennå ikke fullt ut innfridd, og flere viktige steg gjenstår, heter det i konklusjonen.

– Av den grunn anbefaler vi enstemmig at Russlands friidrettsforbund fortsatt suspenderes inntil alle betingelsene er innfridd.

Arbeidsgruppen sier seg villig til å fortsette sitt arbeid fram til dette skjer.

Eget TV-selskap

Ved siden av å høre og diskutere Andersens rapport godkjente IAAF-styret blant annet en avtale mellom IAAF og ITN Productions om opprettelse av et TV- og medieselskap som fra neste år skal stå for produksjon av TV-bilder fra stevner, og også for nyhetsproduksjon.

Rådet ble også informert om valgene til utøverkommisjonen, der alle deltakere i London-VM er stemmeberettiget. Det er 15 kandidater til seks plasser i kommisjonen. Ingen av dem er norske.

– Dagens møte handlet om å styrke rettighetene til dem vi er valgt for å tjene, og om bedre å kunne promotere friidretten overfor idrettsfans, sa IAAF-president Sebastian Coe i en uttalelse.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!