Foreslår boikott av fotball-VM i 2022

Spillerorganisasjon nekter å spille på sommerstid.

KONTROVERSIELT: VM i 2022 er lagt til Qatar og nå foreslår en spillerorganisasjon boikott av mesterskapet hvis det spilles i heten på sommerstid. Her er FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
KONTROVERSIELT: VM i 2022 er lagt til Qatar og nå foreslår en spillerorganisasjon boikott av mesterskapet hvis det spilles i heten på sommerstid. Her er FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Verdens spillerorganisasjon (FIFPro) foreslår at deres spillere boikotter fotball-VM i 2022, dersom det blir bestemt å spille mesterskapet på sommerstid.

Det sa visepresidenten i organisasjonen, Philippe Piat tirsdag.

- Det er helt på det rene at vi ikke ønsker å spille i Qatar om sommeren, sier Piat som trolig kommer til å bli valgt til ny president i organisasjonen i neste uke.

Fotball-VM blir tradisjonelt spilt i juni og juli, men på den tiden av året er det umulig å spille i ørkenstaten Qatar på grunn av varmen. Dette er, bokstavelig talt, blitt et hett tema for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som diskuterer å flytte mesterskapet til vinterstid.

Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser, og det kommer heller ikke til å bli fattet noe vedtak om fotball-VM i 2022 før etter VM i Brasil kommende sommer.

- Det vil ikke være seriøst å spille VM i Qatar i temperaturer opp mot 45 og 50 grader. Det gjelder ikke bare spillerne, men like mye turistene, mener Piat.

Nå oppfordrer organisasjonen hans spillerne til å boikotte mesterskapet hvis det ikke blir flyttet.

(NTB)