Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går mot felles lag for Nord- og Sør-Korea

Foreslår felles lag for Nord- og Sør-Korea i OL

Sør-Koreas visestatsminister, Roh Tae-kang, bekrefter at et felles lag kan representere både Nord- og Sør-Korea i OL i Pyeongchang om en knapp måned.

KAN FÅ SE FELLES LAG: Nord- og Sør-Korea kan komme til å stille et felles lag i OL om en knapp måned. Foto: AP Photo/Lee Jin-man
KAN FÅ SE FELLES LAG: Nord- og Sør-Korea kan komme til å stille et felles lag i OL om en knapp måned. Foto: AP Photo/Lee Jin-man Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er Expressen som melder dette fredag, etter rapporter fra nyhetsbyrået Yonhap. Ifølge den svenske avisen har forslaget blitt sendt til Nord-Korea. Forslaget er en del av samtalene som jobber for å minske den militære spenningen mellom de to landene.

Det er snakk om et felles dameishockey-lag. Om det blir tilfellet, vil Sverige bli første motstander for det sammenslåtte laget.

Et felleslag i toerbob har også vært nevnt.

Det er også snakk om at utøverne skal marsjere inn sammen under åpningsseremonien. Det vil i så fall være første gang siden OL i Torino i 2006.

Roh Tae-kang, Sør-Koreas visestatsminister bekrefter forslagene overfor Reuters.

Nord-Korea sender delegasjon

Det kom også fram at Nord-Korea har bestemt seg for at de kommer til å sende en delegasjon til vinter-OL i Pyeongchang, uavhengig av hva de videre samtalene resulterer i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!