Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Antidoping Norge vil utestenge Hadi Srour

Foreslår fire år utestengelse

Påtalenemnden i Antidoping Norge innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

KAN UTESTENGES LENGE: Bokseren Hadi Srour på en pressekonferanse i fjor. Han risikerer en utelukkes på fire år etter en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN UTESTENGES LENGE: Bokseren Hadi Srour på en pressekonferanse i fjor. Han risikerer en utelukkes på fire år etter en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Påstanden fra antidopingbyrået er på fire års utestengelse med start fra 16. september i fjor. I en pressemelding skriver Antidoping Norge at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

- Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

- I tillegg til at tidspunktet ikke stemmer, har jeg verken ressurser, kapasitet, team eller leger til å ta dette stoffet. Det kan bare komme inn i kroppen ved at du sprøyter det inn, sier han.

- Det finnes ikke noe logisk bevis på dette, og ingen forklaring, annet en denne tvilsomme testen. Jeg har etterlyst en analyserapport, men ikke fått den.

Først viste A-prøven tegn til syntetisk EPO, og noen dager seinere meddelte Srour selv at B-prøven også var positiv. Det skrev han på sin Facebook-side.

- B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skrev han, og hevdet at han ikke engang vet hva syntetisk EPO er.

Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år. Han måtte trekke seg fra VM som følge av positiv dopingprøve i september.

Hele Norges coronakart