Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC-presidenten vil ha gentesting i OL

Foreslår gentesting av utøvere i Tokyo-OL

Gentester kan bli en realitet under OL i Tokyo neste år. Det foreslo IOC-president Thoms Bach under WADAs verdenskongress i polske Katowice.

GENTESTING: IOC-president foreslår gentesting i OL neste år. Foto: Fabrice Coffrini
GENTESTING: IOC-president foreslår gentesting i OL neste år. Foto: Fabrice Coffrini Vis mer

Det er nettsiden Inside the Games som skriver om dette.

Testen er tenkt gjennomført sammen med annen type av blodtester der man anvender tørket blod – et nytt våpen i kampen mot doping.

– Denne nye strategien kan bli banebrytende for å oppdage bloddoping uker eller til og med måneder etter at den har skjedd, sa Bach.

Han la til at hvis metoden godkjennes av Verdens antidopingbyrå (WADA) så vil denne testmetoden bli tatt i bruk allerede i Tokyo.

Bach mener også at den den nye metoden vil ha en avskrekkende effekt.

MOROKAR: Discoverys stuntreporter Espen Eckbo har inntatt vinter-OL i Pyeongchang. Se hvordan det gikk da Ove Hoff skulle intervjue IOC-medlem Kristin Kloster Aasen. Video: Discovery / TVNorge Vis mer

– Vi vil at jukserne aldri skal føle seg sikre, uansett tid eller sted, sier han.

Selv om de nye metodene ikke skulle rekke å bli klare til OL, planlegger IOC å lagre tester fra lekene for å kunne analysere dem når systemet blir klart for det.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media