ENDRING: Forbundsstyret ønsker å endre avdelingsoppsettet for norsk fotball.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ENDRING: Forbundsstyret ønsker å endre avdelingsoppsettet for norsk fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Foreslår omveltende endringer i norsk 2.- og 3. divisjon

Vil ha endring av seriestrukturen.

2. divisjon endres fra fire til to avdelinger, mens 3. divisjon går fra tolv til seks avdelinger. Det er blant forslagene til endring av seriestrukturen før fotballtinget i slutten av februar.

Forbundsstyret ønsker å endre avdelingsoppsettet for norsk fotball.

I tingheftet sendt ut til de ulike klubbene i forkant av fotballtinget 27. og 28. februar foreslås det å endre fra pyramiden 1-1-4-12 til å bli 1-1-2-6-18. Det betyr én avdeling i eliteserien og 1. divisjon, to avdelinger i 2. divisjon, seks avdelinger i 3. divisjon og 18 avdelinger i 4. divisjon.

Vil ha overgangsår allerede nå Eliteserien og 1. divisjon blir uberørt og fortsetter med 16 lag. Den eneste forskjellen er at fra 2017 vil kun to lag rykke ned fra 1. divisjon - mot fire nå.

Forslaget går videre på at overgangsåret skjer allerede denne sesongen. Det betyr at fire lag rykker ned fra 1. divisjon, og blir erstattet av de fire avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Lagene som ender fra 2.- til 7.-plass fordeles fra 2017 over i to avdelinger på 14 lag hver, sammen med de fire nedrykkslagene fra 1. divisjon (28 lag totalt).

Går forslaget igjennom, vil ingen rykke opp fra 3. divisjon denne sesongen.

- Vi er i utgangspunktet positiv til at NFF ønsker å se på løsninger for å heve nivået i norsk fotball, men vi er skeptisk til forslaget som nå legges fram. Vi er kritisk til at overgangsperioden starter allerede nå. Budsjettene og planene for 2016 er allerede lagt, men hvis dette går gjennom blir premissene for årets sesong endret totalt. Vi ville nok planlagt annerledes dersom vi visste at ingen rykker opp fra 3. divisjon, sier Lyn-trener Tresor Egholm til NTB.

Region- og kretsliga 2.-divisjonslagene fra 8.- til 14.-plass rykker ned til nye 3. divisjon (28 totalt) og slås sammen med lagene som ender fra 1.- til 4.-plass i dagens 3. divisjon. I tillegg får de åtte beste femmerne fra den sørlige regionen plass i 3. divisjon 2017. Totalt blir det 84 lag fordelt på seks avdelinger i det som kalles Regionligaen.

I det som blir omtalt som Kretsligaen (4. divisjon), vil det bli totalt 18 avdelinger. 15 av dem med 14 lag i «Sør-Norge» og tre avdelinger på tolv lag i «Nord-Norge».

Det blir også valgt ny fotballpresident på tinget. Yngve Hallén har bestemt seg for å tre av som president. Valgkomiteens innstilling er Terje Svendsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram