Foreslått ukelønn: 1,7 millioner

Ubeskjeden Rio Ferdinand.

(Dagbladet.no): Rio Ferdinand har snaue to år igjen av kontrakten med Manchester United, og både spilleren selv og United-sjef Alex Ferguson har ifølge rapportene hatt ønske å forlenge.

Og alt så ut til å gå smertefritt.

Tidligere denne uka ble det rapportert at et kontraktsforslag lå på bordet, og at Ferdinand ville signere innen kort tid.

Så kom plutselig sjokkrapporten om at Rio Ferdinand hadde møtt Chelsea-sjef Peter Kenyon på en restaurant i London. Det fikk Alex Ferguson til å tenne på alle pluggene.

- Vi hilste såvidt på hverandre, og diskuterte ikke fotball, forklarte Rio selv.

Men en artikkel i The People i dag kommer til å sette fart i spekulasjonene om at forhandlingene med United har gått i stå.

Avisa hevder nemlig å ha kilder på at Ferdinand krever 150 000 pund - over 1,7 millioner kroner - i ukelønn for å signere en ny kontrakt.

En slik lønn vil gjøre ham til den best betalte fotballspilleren i verden, men det er neppe noen klubb i England - heller ikke Chelsea - som vil ha økonomi til å innfri et slikt krav.

Ferdinands israelske agent Pini Zahavi har tidligere uttalt at Rio vil utenlands hvis det ikke blir noen ny United-kontrakt.

Alex Ferguson tror likevel at Rio vil signere innen kort tid.

- Jeg tror han vil signere, og det er derfor vi hadde et langt møte fredag, sier han ifølge The People.

GRÅDIG?: Rio Ferdinand benytter enhver anledning til å si hvor mye han trives i Manchester United. Men fansen vil neppe bli fornøyd hvis rapportene om lønnskravene hans er sanne.