Forest-keeper scoret rett fra avspark

Fikk målet gratis av Leicester.

(Dagbladet.no) I går kveld spilte Nottingham mot Leicester i ligacupen. Årsaken til det er at kampen mellom de to lagene ble avbrutt da Leicester-spiller Clive Clark kollapset om i garderoben i pausen for tre uker siden.

Dommeren og de to lagenes ledere bestemte at kampen skulle avbrytes. Dagen etter ble det kjent at Clark ble rammet av et hjerteinfarkt, men at han var på bedringens vei.

Nottingham ledet 1-0 da Clark falt om i pausen, men var helt enig med Leicester-ledelsen om å avbryte kampen.

- Moralsk riktig

Det fikk Forest belønning for i går kveld. Helt i starten av kampen fikk de nemlig et gratismål av blåtrøyene.

Nottingham-keeper Paul Smith fikk lov til å gå uhindret gjennom hele Leicester-laget og sisteskansen scoret sikkert til 1-0 på City Ground.

- Jeg er stolt av spillerne våre og glad for at vi gjorde dette. Hele klubben sto bak dette initiativet. Vi liker alle å vinne kamper, men moral og rettferdighet er også viktig. Det var en vanskelig situasjon, men helt riktig å gjøre det på denne måten, sier Leicester-formann Milan Mandaric til BBC.

- Dette var noe jeg, styreformannen og klubbdirektøren ble enige om for to-tre dager siden. For oss var det moralsk riktig å komme hit og ligge under 1-0, med tanke på det som skjedde for tre uker siden, sier Leicester-manager Gary Megson til PA Sport.

SENDTE FOREST I LEDELSEN: Paul Smith løper her tilbake til eget mål etter å ha fått lov til å løpe over hele banen og score åpningsmålet i ligacupkampen mot Leicester. Foto: DIGITALSPORT
SENDTE FOREST I LEDELSEN: Paul Smith løper her tilbake til eget mål etter å ha fått lov til å løpe over hele banen og score åpningsmålet i ligacupkampen mot Leicester. Foto: DIGITALSPORT Vis mer

Ble overrasket

Forest-manager Colin Calderwood fikk først høre om disse planene 20 minutter før kampstart, og han innrømmer at han ble tatt litt på senga.

- Det var litt overraskende, men det var en ærefull handling og jeg synes fotballen vinner på dette, sier Calderwood.

Selv om keeper Smith sendte Nottingham i ledelsen, klarte ikke skogsvokterne å holde på denne. Alan Sheehan utliknet etter en halvtime, før Nathan Tyson sendte Forest foran igjen etter en drøy time. Rødtrøyene så lenge ut til å avansere til 3. runde, men raknet mot slutten. Richard Stearman utliknet til 2-2 tre minutter før slutt og Stephen Clemence avgjorde for Leicester i siste spilleminutt.

- Jeg er skuffet over at vi ikke gikk videre, spesielt siden vi spilte en fantastisk andreomgang - og vi var veldig nære, sier Calderwood.

PS! Ikke alle setter fair play like høyt. Vidar Riseth var i går illsint over at Michael Essien ikke spilte ballen tilbake etter at trønderne hadde spilt ballen ut på grunn av en Christer Basma-skade.