Foretrakk TV-fotball og kylling

Diego Maradonas Kina-besøk gikk ikke helt etter planen.

Kinesisk presse har fått nok av Diego Maradona etter at fotballegenden tilbrakte tre uker i landet, melder nyhetsbyrået AP.

- Han har utnyttet kinesiske fotballfans beundringsverdige tålmodighet. Maradonas Kina-turné er blitt en farse, skriver Shanghai Star under tittelen «Prima Maradona».

Ballgeniet kom til landet for å promotere et nytt klesmerke som bærer hans eget navn. En rekke ting gikk ikke som kineserne håpet.

 • Maradona dukket opp to uker for seint, ikke som avtalt på bursdagen sin 30. oktober. Dagen skulle ha blitt feiret med pomp og prakt på den kinesiske mur.
 • 43-åringen droppet pressekonferanser og møter med fansen for å spille golf flere dager på rad.
 • Da han endelig ankom Shanghai fra Bejing holdt han seg flere dager konstant inne på hotellrommet, i stedet for å delta på avtalte intervjuer og supportertreff. På suiten skal han ha levd på en diett av grillet kylling og lettbrus, med TV-fotball via satelitt som underholdning.
 • En rasende Maradona var på vei til flyplassen for å reise hjem tidlig, etter en krangel om klesmerket ved sin agent.

  Men selv om pressen var misfornøyd, sier klesagent Chen Honglei at turneen ikke kunne gått bedre.

  - Han gjorde en god figur, sier Chen som var enig med Maradona i at det var kulturforskjeller som skapte trøbbel og nesten førte til at stjernen reiste.

  - Han liker ikke å bli styrt, sier Chen.

  Noe gikk i hvert fall bra, de ansatte på golfbanen forteller at balltalentet også sitter i godt i driveren.

  - Han spiller golf bra, men selvfølgelig ikke så godt som fotball.

  I går reiste Maradona til Paris, før han snart stikker hjem til sitt nye hjemland Cuba. Der ble argentineren behandlet for både kokainavhengihet og hjerteproblemer på 90-tallet.

  Nye problemer har imidlertid dukket opp for den ville ballkunstneren. Ifølge AP skylder han 254 millioner kroner i skatt i Italia, og kjemper for tida om omsorgsretten til sine to døtre.

  Maradona la opp som fotballspiller i 1997. Men han er fortsatt elsket. Da han til slutt tok en snarvisitt rundt i Shanghai ble han omringet av ville fans.

  - Selv om hans berømmelse er på hell i europeiske nasjoner, er selvtilliten hans fortsatt stor nok til å skape entusiasme blant supportere i asiatiske land der fotball ikke er så utbredt, skriver en kinesisk avisskribent.

AVSKJEDSFEST:</B> Diego Maradona sa ikke nei til en fest med sine businesspartnere før han forlot Kina.
PÅ MUREN:</B> Maradona kom seg opp på muren, selv om det ble et forsinket besøk.