Forfall på forfall for Solskjærs spillere

Manchester United har bare seks spillere på landslagsoppdrag.

SKAL IKKE SPILLE: Ole Gunnar Solskjær snakker med Nemenja Matic, som ifølge Serbias landslagssjef ikke skal spille de kommende landskampene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
SKAL IKKE SPILLE: Ole Gunnar Solskjær snakker med Nemenja Matic, som ifølge Serbias landslagssjef ikke skal spille de kommende landskampene. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær har på ingen måte hatt det lett den siste måneden, med flere sentrale spillere på skadefronten.

Manchester United hadde så seint som i februar ti spillere på skadelista, og nå begynner det på nytt å samles opp.

For Romelu Lukaku ble tvunget til å trekke seg fra landslagstroppen til Belgia før kampene mot Russland og Kypros, på grunn av en skade i foten, den samme skaden som satte ham på sidelinja mot Wolverhampton i FA-cupen.

25-åringen skal ha vært gjennom en MR-undersøkelse i et forsøk på å finne ut hvor alvorlig skaden er, skriver lokalavisa Manchester Evening News. Kraftspissen kan ifølge avisa rekke ligakampen mot Watford til helga.

Samtidig kommer det også meldinger om at Nemanja Matic har trukket seg fra landslagstroppen. Midtbanespilleren hadde sluttet seg til Serbia-troppen før kampene mot Tyskland og Serbia denne uka, men skal ikke spille kampene ifølge den serbiske landslagstreneren.

Flere frafall

Dermed føyer duoen seg inn i rekka med Manchester United-spillere som ikke skal spille landslagsfotball denne uka. Luke Shaw, Anthony Martial og Victor Lindelöf har også trukket seg, sistnevnte av personlige grunner.

Det betyr at de røde bare har seks spillere på internasjonalt oppdrag denne uka (for A-laget):

Antonio Valencia
Marcus Rashford
Paul Pogba
Eric Bailly
Scott McTominay
David de Gea

Valencia skal være skadet, så det spørs om backen kommer til å spille for Ecuador i denne perioden.

Samtidig kan Martial, Lukaku, Matic og Shaw rekke Watford-kampen, noe som i så fall vil bety at det bare er Alexis Sánchez av dem som oftest er en del av kamptroppen som ikke vil være tilgjengelig for Solskjær.

46-åringen vil iallfall ha mesteparten av spillerne tilgjengelig på treningsfeltet Carrington denne og neste uke, noe som er en fordel før en hektisk innspurt.

Sju mann ute

Ifølge physioroom.com, som holder oversikt over skader og sykdom i Premier League, er det bare Bournemouth (9) og Huddersfield (9) som har flere skader enn Manchester United før øyeblikket. Disse spillerne er ute av spill:

Anthony Martial (kne)
Luke Shaw (liten smell)
Mason Greenwood (syk)
Romelu Lukaku (fot)
Alexis Sánchez (kne)
Matteo Darmian (liten smell)
Antonio Valencia (legg)
Nemanja Matic (ukjent)

De fleste sliter med småskader, slik at klubben begynner å se lyset i tunnelen.

Solskjær innrømmet etter kampen mot Liverpool, da tre spillere forlot banen med skade underveis, at den økte arbeidsmengden sannsynligvis var årsaken til at flere av spillerne fikk kjenning med skader.