- Forfalsket e-post

Karl-Arne Johannessens dramatiske avgang i mars, ble begrunnet med sykdom. Nå kan han bli president igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med de siste dagene, kan bekrefte Dagbladets opplysninger. Ingen ønsker imidlertid å stå åpent fram. En kilde begrunner det slik:

- Ledelsen i norsk idrett er så full av intriger, posisjonering og faenskap at det er helt sykt. Jeg orker ikke bidra til mer skittkasting.

Kortversjonen av historien om Karl Arne Johannessens avgang er denne:

Ved en anledning før jul viste Johannessen fram en kladd av et brev til representanter for en idrettskrets. I brevet ble det gitt lovnader om økonomiske bevilgninger til denne kretsen. Problemet for Johannessen var at idrettsstyret ikke hadde behandlet saken, og ergo - langt mindre bevilget pengene.

Etter hvert begynte kretsen å etterlyse tilskuddene de hadde fått se i Johannessens brev. De ville ha løftene svart på hvitt. Problemet til idrettspresidenten var fortsatt at vedtaket i styret lot vente på seg, kretsen hadde ikke fått noen beskjed om at Johannessen ikke hadde ryggdekning for løftene han kom med.

Manipulasjon

Under et idrettsstyremøte i februar, sendte Johannessen så den e-posten kretsen lenge hadde etterlyst. Samtidig brukte han sine datakunnskaper og tilbakedaterte en tilsvarende e-posten til en dato tilsvarende tidspunktet han første gang viste brevet til kretsrepresentantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer