Forfang avsluttet sommerhopping på 2. plass

Daniel Forfang avsluttet sommer Grand Prix-serien i hopp med en flott 2. plass i Hakuba søndag. Østerrikeren Martin Höllwarth vant det siste rennet.

- Det er klart jeg er fornøyd med dette. En første- og annenplass her er kjempebra, for jeg hadde aldri trodd det skulle være mulig for meg å gjøre det så bra i disse sommerrennene, sa Daniel Forfang etter de to hoppdagene i Hakuba i OL-bakken fra 1998.

- Det er klart jeg er like overrasket over disse plasseringene som alle andre, for jeg har bare vært med i fire av rennene i sommer. De andre gangene har jeg vært opptatt med treningssamlinger med B-laget i Norge, sa Forfang videre.

Han ble treer i Sommer Grand Prix-serien sammenlagt etter polakken Adam Malysz og nettopp Höllwarth, som vant det siste rennet søndag.

Da klarte østerrikeren 274,8 poeng etter hopp på 128,5 og 132,5 meter. Forfang på 2. plass hadde 3,4 poeng mindre, men han hadde rennets lengste hopp i annen omgang med 133 meter. Det holdt likevel ikke etter at han «bare» strekte seg til 127,5 meter i den første omgangen.

Morten Solem ble nest beste av de norske søndag, men han klarte ikke bedre enn 17. plassen etter hopp på 105,5 og 122,5 meter. Det ga poengsummen 204,9.

Daniel Forfang vant rennet lørdag. Da hoppet han glimrende og klarte 134 og 133 meter. Dermed ble det seier med over 12 poeng til gode på finnen Matti Hautamäki. I lørdagens renn endte søndagens vinner Höllwarth bare på 6. plassen.

(.NTB)