Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfang best av de norske i hoppkvalifiseringen

Men det var langt opp til suverene Stoch.

LENGST: Alle de norske hopperne kvalifiserte seg til lørdagens VM-konkurranse i normalbakken i Lahti. Johann André Forfang strakte seg til 96,5 meter.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Tore Meek / NTB scanpix</span>
LENGST: Alle de norske hopperne kvalifiserte seg til lørdagens VM-konkurranse i normalbakken i Lahti. Johann André Forfang strakte seg til 96,5 meter.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Alle de norske hopperne kvalifiserte seg til lørdagens VM-konkurranse i normalbakken i Lahti. Johann André Forfang strakte seg til 96,5 meter.

Forfang fikk best lengde av de norske fredag. Daniel-André Tande, som var forhåndskvalifisert, hoppet nest lengst. Han landet på 94 meter.

- Forfang leverer et greit resultat her. Han fikk litt oppdrift, sa Johan Remen Evensen og Christian Nilssen i NRKs kommentatorboks.

- Tande har en del småting å jobbe med i hoppingen sin, sa hoppekspert Evensen.

Ikke bekymret

- Venstreskien min dreide seg litt ut, så jeg mistet litt høyde. Men i dag var det trening, i morgen er det konkurranse. Det er to helt forskjellige ting, poengterte Tande overfor NRK.

Robert Johansson landet like bak lagkameraten i kvaliken. Han hoppet 93,5 meter.

- Greit gjennomført av Robert Johansson, dette. Kanskje litt for hissig ut fra hoppkanten, sa Evensen.

Andreas Stjernen landet på 89 meter. Han virket ikke fornøyd med det, men hadde tunge forhold.

Knetrøbbel

Polske Kamil Stoch hoppet lengst av alle i kvalifiseringen, han landet på 103,5 meter. Men det imponerende svevet kan ha kostet ham dyrt. Stoch holdt seg nemlig til det ene kneet etter landingen.

- Vi får se om det er noe som går over i løpet av ettermiddagen, konstaterte NRKs kommentatorer.

Dawid Kubacki, landsmann av Stoch, var best av hopperne som ikke var forhåndskvalifisert. Han vant kvalifiseringen med 99 meter. Forfang endte på 8.-plass, mens Johansson ble niendemann. Andreas Stjernen ble nummer 24.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media