Hoppuka

Forfang best i Garmisch-kvalifiseringen

Johann André Forfang fikk det til å klaffe og var klart best i hoppukekvalifiseringen til nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen. Han landet på 140,5 meter.

Garmisch-Partenkirchen, Tyskland 20171231.
Johann Andre Forfang under lørdagen trening før kvalifiseringen til nyttårs hopprennet i hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Garmisch-Partenkirchen, Tyskland 20171231. Johann Andre Forfang under lørdagen trening før kvalifiseringen til nyttårs hopprennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tromsø-hopperen hoppet også lengst i kvaliken foran Oberstdorf-rennet, men da satte han ikke nedslag og fikk betydelig poengtrekk. Nyttårsaften kunne han glede seg over å ha vært hele 7,6 poeng bedre enn polske Dawid Kubacki på 2.-plass.

Forfang slet med dårlige forhold under lørdagens åpningsrenn. En 25.-plass i førsteomgangen sto i fare å ødelegge hoppuka for hans del, men i finalen satt det bedre og han klatret opp til en delt 7.-plass. Søndag fortsatte han oppturen med et fantastisk hopp.

Norge har med alle sine seks hoppere til mandagens tradisjonelle nyttårsrenn i Garmisch. Robert Johansson ble nummer sju i kvalifiseringen etter et hopp på 133,5 meter. Han fikk 131,1 poeng mot Forfangs 143,8.

Formsvake Andreas Stjernen klarte ikke å ta seg til finaleomgangen i Oberstdorf, men søndag hoppet han til en 11.-plass i Garmisch-kvaliken. Det greide han etter et svev på 131,5 meter.

Anders Fannemel ble nummer 14 etter et hopp på 132 meter, mens Daniel-André Tande bare klarte 125,5 meter. Det holdt til en beskjeden 23.-plass for Kongsberg-hopperen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer