Eisenbichler vant i Planica

Forfang beste norske i Planica

Verdenscupvinner Ryoyu Kobayashi klarte ikke å følge opp sitt strålende førstehopp og måtte se seg slått av Markus Eisenbichler i skiflygingsrennet i Planica.

SKISLYGING: Johann Andre Forfang ble nummer åtte i Planica. Foto: Jure Makovec / AFP
SKISLYGING: Johann Andre Forfang ble nummer åtte i Planica. Foto: Jure Makovec / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kobayashi var i en klasse for seg etter første omgang fredag. Da gjorde japaneren et svev på 242 meter fra avsats seks. Det ha ham en ledelse på 11,6 poeng ned til Eisenbichler, men det var sistnevnte som til slutt kunne juble etter rennet i den slovenske mammutbakken. Verdenscupseieren er tyskerens første noensinne.

Eisenbichler hoppet 233 meter i finalen. Det var 5,5 meter kortere enn det han gjorde i første omgang, men mer enn nok til å ta seg forbi Kobayashi. Japans hoppstjerne klarte nemlig bare 220 meter i finalen. Eisenbichler tok seieren med 6,9 poengs margin.

Tredjeplassen gikk til polske Piotr Zyla etter hopp på henholdsvis 242 og 234 meter. Det var same plassering som han hadde etter første svev.

Ugunstige forhold

Johann André Forfang ble beste nordmann i Planica. Tromsøværingen fikk 230 meter under ikke helt optimale forhold i første omgang. Heller ikke i finalen var han heldig med forholdene og landet på 221,5 meter. Med det forsvarte han 8.-plassen.

Robin Pedersen hadde 206 meter i 1. omgang og la på seks meter i finalen. Han ble værende på 20.-plassen han hadde halvveis i rennet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer