Forfang rett utenfor pallen

Forfang beste norske på fjerdeplass i Engelberg

Johann André Forfang ble nummer fire, mens Richard Freitag tok sesongens tredje seier i verdenscupen i hopp i Engelberg.

RETT UTENFOR: Johann Andre Forfang hoppet seg opp fra sjetteplass, men måtte se tre mann foran seg på lista i Engelberg søndag. Foto: Urs Flueeler/Keystone/AP/NTB Scanpix
RETT UTENFOR: Johann Andre Forfang hoppet seg opp fra sjetteplass, men måtte se tre mann foran seg på lista i Engelberg søndag. Foto: Urs Flueeler/Keystone/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Freitag var lengst i 1. omgang 137,5 meter og i finalen landet han på 135 meter. Han var hele 11,6 poeng foran polske Kamil Stoch, som hadde to ganger 137 meter i sine svev.

Østerrikeren Stefan Kraft ble nummer tre med 274,7 poeng. Han hadde 137 og 134,5 meter.

Johann André Forfang har slitt med et vondt kne etter et fall lørdag, men slo til med 133,5 meter i første omgang. I finalen fikk han opp 135,5 meter. Det holdt til å være best på et jevnt norsk lag. Med 272,5 poeng endte han på 4.-plass.

Topp ti

Andreas Stjernen falt i førstehoppet sitt på 133 meter lørdag og ødela med det en topplassering. Søndag landet nordtrønderen også 133 meter. I finalen slo han til med 132,5 meter under litt tyngre forhold. Merkelig nok fikk han også bedre stilkarakterer slik at han tok seg inn blant de ti beste med 9.-plass med 264,9 poeng.

Daniel-André Tande landet på 129 meter i sitt første hopp, og var dårligst av de seks norske hopperne. Han var så forbannet med 21.-plass at han ga virkelig gass i finalen og banket til med 137 meter og totalt 261,5 poeng. Han havnet på plassen bak Stjernen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer