<strong>RETT UTENFOR:</strong> Johann Andre Forfang hoppet seg opp fra sjetteplass, men måtte se tre mann foran seg på lista i Engelberg søndag. Foto: Urs Flueeler/Keystone/AP/NTB Scanpix
RETT UTENFOR: Johann Andre Forfang hoppet seg opp fra sjetteplass, men måtte se tre mann foran seg på lista i Engelberg søndag. Foto: Urs Flueeler/Keystone/AP/NTB Scanpix Vis mer

Forfang rett utenfor pallen

Forfang beste norske på fjerdeplass i Engelberg

Johann André Forfang ble nummer fire, mens Richard Freitag tok sesongens tredje seier i verdenscupen i hopp i Engelberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Freitag var lengst i 1. omgang 137,5 meter og i finalen landet han på 135 meter. Han var hele 11,6 poeng foran polske Kamil Stoch, som hadde to ganger 137 meter i sine svev.

Østerrikeren Stefan Kraft ble nummer tre med 274,7 poeng. Han hadde 137 og 134,5 meter.

Johann André Forfang har slitt med et vondt kne etter et fall lørdag, men slo til med 133,5 meter i første omgang. I finalen fikk han opp 135,5 meter. Det holdt til å være best på et jevnt norsk lag. Med 272,5 poeng endte han på 4.-plass.

Topp ti

Andreas Stjernen falt i førstehoppet sitt på 133 meter lørdag og ødela med det en topplassering. Søndag landet nordtrønderen også 133 meter. I finalen slo han til med 132,5 meter under litt tyngre forhold. Merkelig nok fikk han også bedre stilkarakterer slik at han tok seg inn blant de ti beste med 9.-plass med 264,9 poeng.

Daniel-André Tande landet på 129 meter i sitt første hopp, og var dårligst av de seks norske hopperne. Han var så forbannet med 21.-plass at han ga virkelig gass i finalen og banket til med 137 meter og totalt 261,5 poeng. Han havnet på plassen bak Stjernen.

Robert Johansson noterte seg for 131 meter og 13.-plass i 1. omgang, men med 128,5 meter falt han tilbake to plasseringer i finalen.

Fannemel fulgte ikke opp

Anders Fannemel vant lørdagens renn, men fikk det ikke til søndag. Han fikk småpene 128,5 meter i første omgang. Det var heller ikke helt topp i finalen heller med 131 meter. Med 252,0 poeng beholdt han 17.-plassen.

Halvor Egner Granerud hadde sitt internasjonale gjennombrudd med femteplassen i lørdagens renn. Han ville også være med å prege søndagens renn med 131 meter i første hoppet. Det ble ikke helt det store i finalen med 127,5 meter og totalt 248,5 poeng. Dermed ble han dårligst av de norske på 19.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer