<strong>STERK PRESTASJON:</strong> Johann André Forfang kom på 2.-plass i Nizjnij Tagil. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
STERK PRESTASJON: Johann André Forfang kom på 2.-plass i Nizjnij Tagil. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer

Johann André Forfang imponerer

Forfang i storform: På pallen igjen

Johann André Forfang er i vinden og sikret 2.-plassen i russiske Nizjnij Tagil søndag. Vant gjorde suverene Ryoyu Kobayashi fra Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forfang fikk en etterlengtet opptur med seier i lørdagens verdenscuprenn. Søndag fortsatte han den gode trenden med to sterke hopp på 132,5 og 130 meter. Det holdt derimot ikke mot årets komet Kobayashi, som vant med hele 13,9 poeng.

22-åringen fra Japan, som hadde svev på 132,5 og 133,5 meter, tok med det sin tredje seier for sesongen. Han har også vært på pallen i samtlige fem renn.

Piotr Zyla fra Polen fulgte opp lørdagens 2.-plass med å bli treer søndag.

Forfang lå var nummer to etter første omgang, tre poeng bak Kobayashi.

Godkjent laginnsats

De andre norske gutta gjorde også en godkjent konkurranse. Både Anders Fannemel og Robert Johansson var inne blant de ti beste.

Fannemel kom ikke videre etter første hopp lørdag, men søndag hevet han seg og svevde 128,5 meter i begge hoppene. Det holdt til 7.-plass og sesongbeste for Hornindal-hopperen. Fannemel tok sin første verdenscupseier i den russiske bakken i 2014.

Johansson så skuffet ut etter sitt første hopp på 126 meter. Hans andre hopp var halvannen meter kortere, men med det hoppet han seg opp fra 17. til 9.-plass.

Daniel-André Tande fikk en liten revansj for sitt svake hopp lørdag med et svev på 125 meter i første omgang. I annen omgang landet han derimot på 121 meter, og det gjorde at han falt ned fra 18. til 21.-plass. Dermed klarte ikke Kongsberg-hopperen å gjøre som i fjor, da han havnet på pallen to ganger i Nizjnij Tagil.

Freitag falt

Richard Freitag hoppet 129 meter, men falt etter landingen da han fikk den ene skien oppå den andre. På grunn av den gode lengden fikk tyskeren hoppe finalen, men han greide ikke å hoppe seg opp og endte på 31.-plass.

Halvor Egner Granerud tok seg ikke videre etter sitt hopp på 120 meter. Sondre Ringen klarte heller ikke søndag å kvalifisere seg til finalehoppingen. 22-åringen landet på 115 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer