Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfang klar for hoppuka

Tatt ut på kontinentalkvote.

 SIKKER OG USIKKER:  Mens Johann André Forfang (t.v.) er klar for hoppuka, kjemper Phillip Sjøen hardt for å komme tilbake etter skrekkfallet. Foto: NTB Scanpix
SIKKER OG USIKKER: Mens Johann André Forfang (t.v.) er klar for hoppuka, kjemper Phillip Sjøen hardt for å komme tilbake etter skrekkfallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johann André Forfang er klar for den tysk-østerrikske hoppuken.

Tromsø-hopperen leder kontinentalcupen etter annenplass og seier på Rena i helgen.

- Det betyr at Forfang er med i hoppuken på kvoteplass fra kontinentalcupen, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Østerrikeren begynner å se konturene av det norske hoppukelaget.

- Anders Fannemel og Anders Bardal er sikre, mens Daniel André Tande og Rune Velta viser gode takter, sier Stöckl.

Tirsdag offentliggjør han laget til verdenscuprennene i Engelberg. Det er siste sjanse for flere av hopperne til å overbevise om at de fortjener tur til Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Det er også spenning knyttet til om Phillip Sjøen rekker å komme i toppform etter fallet i Klingenthal.

Anders Fannemel tok sin første verdenscupseier da han vant lørdagens renn i russiske Nizjnij Tagil.

- Vel fortjent. Han har vært nær mange ganger. Han er hele tiden blant topp ti i alle renn. Statistikken viser at han er best både i enkelthopp og sammenlagt. Absolutt moro at han endelig gikk til topps, sier Stöckl.

(NTB)