Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfang ledet, men misset i Wisla

Gangnes nummer to.

LEDET: Johann André Forfang viste fram kjempekreftene i sitt første hopp i polske Wisla fredag.Foto:  EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT
LEDET: Johann André Forfang viste fram kjempekreftene i sitt første hopp i polske Wisla fredag.Foto: EPA/MARKKU OJALA FINLAND OUT Vis mer

Johann André Forfang kunne ha sikret seg sin første verdenscupseier, men 20-åringen taklet ikke presset i annen omgang i Wisla fredag. Tsjekkeren Roman Koudelka vant foran Kenneth Gangnes.

20-åringen Forfang leverte et hopp på 131,5 meter i 1. omgang i Polen. Han ledet da foran landsmannen Kenneth Gangnes og tyske Richard Freitag. I annen omgang holdt det ikke for Forfang, som til slutt ble nummer fire. Koudelka, som hoppet 133 meter i sitt annet hopp, vant foran Gangnes og japaneren Noriaki Kasai. Forfang nådde «bare» 127 meter.

- Johann hadde muligheten, men han kan bare skylde på seg selv, dessverre. Men for en norsk innsats det var, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen. Gangnes hoppet 127,5 meter i sitt første hopp, men la på til 130 meter i annen omgang. Vinneren Koudelka hoppet også 127,5 meter i sitt førstehopp.

- Digg å være tilbake på pallen. Det er en stund siden sist, og dette er en herlig bekreftelse. Fokuset ut sesongen er å ha det gøy i bakken, og i dag kosa jeg meg skikkelig. Annenplass i dag er strålende, og jeg er kjempefornøyd. Det var synd med Johann, men han kommer sterkere tilbake. Dette var første gangen han satt alene igjen på bommen, men vi gjør likevel en fantastisk laginnsats, sa Gangnes.

Daniel-André Tande ble nummer sju i rennet, mens Anders Fannemel (11.-plass) og Andreas Stjernen (12.-plass) sørget for en fin laginnsats totalt.

Det var bare seieren som manglet i den polske bakken. Joachim Hauer hoppet 115 meter i første omgang. Han ble nummer 37 og fikk ikke hoppe i annen. Verdenscupleder Peter Prevc ble for øvrig nummer fem til slutt. Sloveneren avanserte på resultatlisten etter et svakt førstehopp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram