Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air:

Forfang like utenfor pallen etter kanonhopp

Ble nummer fire.

BESTE NORSKE: Johann Andre Forfang ble Norges beste i det aller siste Raw Air-rennet i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Johann Andre Forfang ble Norges beste i det aller siste Raw Air-rennet i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Raw Air fikk en fortjent spennende avslutning da det hele skulle avgjøres i Vikersundbakken i dag.

Robert Johansson var Norges beste på en sjuendeplass etter førsteomgangen, mens Johann Andre Forfang ble nummer åtte. Sistnevnte klinka så til i sitt siste hopp, og hadde dagens foreløpig lengste hopp på 245,5 meter.

Med det hoppet gikk han i ledelsen, men endte til slutt opp med å bli skjøvet ned til en fjerdeplass.

Kamil Stoch vant foran Noriaki Kasai og Michael Hayboeck.

Kjempet om sammenlagtseier

Andreas Stjernen kjempet før det siste hopprennet om en tredjeplass i sammendraget, men sprakk litt i førsteomgangen. Det ga han en 13. plass etter det første hoppet, og håpet om Raw Air-seier forsvant.

Stjernen ble til slutt nummer 9 i dagens renn. Stefan Kraft ble Raw Air-vinneren, etterfulgt av Kamil Stoch og Andreas Wellinger. Sistnevnte mistet ledertrøya etter å ha landet på 166 meter i dag.

Robert Johansson ble nummer ti, Anders Fannemel nummer 13 og Halvor Egner Granerud endte som nummer 21.

Amerikaneren Kevin Bickner satte en solid personlig rekord i 1. omgang med 244,5 meter. I finalen var han uheldig i landingen og måtte over ende. Han ble båret ut av bakken på båre etter ha møtt bakken i over 105 km/t på 234,5 meter.

Neste helg avgjøres verdenscupen i slovenske Planica.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media