Hoppkvalik i tyske Oberstdorf

Forfang med kjempehopp i kvaliken

Johann André Forfang slo til med 140 meter i kvalifiseringen til første renn i Hoppuka, men måtte nøye seg med femteplass. Richard Freitag vant i Oberstdorf.

STORFORNØYD: Johann André Forfang var storfornøyd med lengden på hoppet i kvalifiseringen til den kommende Hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STORFORNØYD: Johann André Forfang var storfornøyd med lengden på hoppet i kvalifiseringen til den kommende Hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forfang hoppet lengst av samtlige i den tyske byen, men måtte se fire andre foran seg på resultatlista, mye som følge av manglende nedslag.

Tyske Richard Freitag hoppet sist og leverte på hjemmebane. Han vant kvalifiseringen med 148,1 poeng etter et hopp på 130,5 meter. Junshiro Kobayashi fulgte seks poeng etter, mens Stefan Kraft fikk 141,9 poeng på tredjeplass.

Forfang fikk 141,7 poeng for sitt kjempehopp.

- Det kjentes ut som et fint skihopp. Jeg fløy veldig bra nedover og fikk litt hjelp i siste del av svevet. Men jeg må bli bedre på nedslag, for å gå inn på tredjeplass etter et hopp på 140 meter skal ikke gå an, sa han til NRK etter sitt hopp.

Alle de norske hopperne kvalifiserte seg greit fredag.

Robert Johansson, med et hopp på 126 meter, endte på 15.-plass med 131,3 poeng, mens Daniel André Tande, Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud la seg som perler på en snor på henholdsvis 20.- og 21.-plass. De to sistnevnte endte på lik poengsum og delte 21.-plassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer