Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfang med ny bakkerekord i Russland! Ny stor norsk hoppdag

Fire nordmenn blant de ni beste og Forfang på pallen.

BAKKEREKORD: 
Johann Andre Forfang satte ny bakkerekord og slo til med 3. plass i dagens verdenscuprenn i Russland.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BAKKEREKORD: Johann Andre Forfang satte ny bakkerekord og slo til med 3. plass i dagens verdenscuprenn i Russland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske hopperne har hatt en bemerkelsesverdig god sesongstart, til tross for at profilene Anders Bardal og Anders Jacobsen la skiene på hylla etter forrige sesong, mens forrige sesongs VM-konge Rune Velta har tatt en pause.

Det mest spesielle er at det er nye nordmenn som bytter på å være på pallen i hvert eneste renn.

Det startet med Daniel-André Tandes sensasjonelle seier i Klingenthal. Forrige lørdag fulgte Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen opp med hver sin pallplassering, mens Gangnes gikk overraskende nok helt til topps i søndagens renn. I Nizjnij Tagil i går var det Joachim Hauer som plutselig stod frem med 3. plass.

I dag imponerte de unge norske hoppgutta nok en gang med fire norske blant de ni beste. Johann André Forfang (20) ble dagens store norske hoppnavn med ny bakkerekord og en imponerende 3. plass.

Forfang lå på 4. plass etter 1. omgang, men slo til med vanvittige 140 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp på seierspallen. Det var ny bakkerekord for unggutten. Forfang hadde også et nydelig nedslag, men fikk likevel svært variable stilkarakterer.

- Her kunne jeg gitt ham 20 i stil, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

God laginnsats Andreas Wellinger var sjanseløs, men vinner Peter Prevc og toer Michael Hayböck hoppet meget bra, slik at Forfang endte på 3. plass. Det var 20-åringens andre pallplassering denne sesongen. Forfang ble nr. 3 også på Lillehammer forrige helg.

Daniel André Tande skuffet litt i 1. omgang, men slo til med 136,5 meter i det siste hoppet og avanserte fra 14. til en knallsterk 5. plass.

Både Kenneth Gangnes og Joachim Hauer var med i tetkampen etter 1. omgangen, men skuffet i finaleomgangen. Gangnes falt ned til 9. plass, mens Hauer havnet på 20. plass.

Anders Fannemel hoppet seg opp og ble nr. 8. Også Andreas Stjernen kan se seg fornøyd med sin 11. plass.

I verdenscupen sammenlagt er det hele fire nordmenn blant de seks beste. Det er historisk bra. Gangnes, Tande, Forfang og Stjernen er den norske kvartetten som følger Prevc og Freund aller nærmest i totalcupen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media