Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johann Forfang vil ha VM til Tromsø

Forfang nærmere hoppdrømmen – mektige Hofer kommer på Tromsø-besøk

Da det blåste og var utrivelig vær i Pyeongchang, fikk Johann Forfang bilder fra vinteridyll i Tromsø. – Jeg forestilte meg OL på hjemmebane, sier TSK-hopperen.

NÆRMERE DRØMMEN: Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NÆRMERE DRØMMEN: Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som ung drømte Forfang om et vinter-OL hjemme i Tromsø. Den drømmen ble knust.

- Tankene dukket opp i forkant av OL i Sør-Korea. Jeg kunne stått hjemme i stua og sett på åpningsseremonien. Det er fascinerende å tenke på hvordan det kunne ha sett ut, sier Forfang.

Norsk idrett satte til slutt foten ned for en OL-søknad fra Tromsø. Det ble lenge jobbet med spenstige planer, først for 2014, deretter 2018.

Nekter å gi opp

Forfang har nektet å gi opp drømmen om et internasjonalt hoppanlegg i hjembyen Tromsø. Under helgens verdenscuprenn i Lahti kom Tromsø-gutten i prat med den mektige renndirektøren i FIS, Walter Hofer.

- Vi snakket mye om Tromsø og det jeg har jobbet med de to siste årene. Walter Hofer er veldig begeistret for Tromsø og Nord-Norge. Han inviterte egentlig seg selv. Hofer vil se og snakke med oss om bakkene vi håper å realisere. En veldig positiv prat. Jeg gleder meg til å vise ham byen min, stråler Forfang overfor NTB.

I løpet av våren kommer Hofer på Tromsø-besøk.

- Det er helt klart mulig å få et internasjonalt hoppanlegg i Tromsø. Walter Hofer er den som har vært med å sette opp flest hoppbakker i hele verden. Han er veldig positiv. Han ser mulighetene og det produktet vi har i Nord-Norge med sen vinter, mye sol og ikke minst mye snø langt ut i april. At vi er snøsikre så sent, er en styrke Tromsø har og som ingen andre har, sier Forfang.

- Vi skal la han suge til seg inntrykk. Det er veldig spennende det som skjer. Du skal ikke se bort ifra at vi får Raw Air i Tromsø. Walter Hofer er veldig positiv og vil ha arrangement i Tromsø framover, forteller TSK-hopperen ivrig.

Toget har gått for OL i nord

Smerten over at ikke ble OL på hjemmebane sitter i.

- Da jeg fikk sendt ned bilder fra Tromsø om hvor vakkert det kunne være samtidig som det blåste i Pyeongchang, kunne en forestille seg hvordan et OL i Tromsø kunne blitt. Tenk hvor idyllisk og fantastisk bra vær det var i Tromsø. Omgivelsene hadde vært bedre enn noe du kunne fått andre steder. Helt magisk, sier Forfang.

- Toget for et OL i Tromsø har gått. Jeg føler det ikke er noen «drive» i folket for å få det til. Når du får motstand, er det vanskelig å bruke så mye penger som kreves. Men det er plass til mange folkefester, om det ikke blir et OL. Vi kan lage store arrangement. Raw Air kan bli noe av det virkelig store, sier 22-åringen engasjert.

VM-drøm

Han tok OL-sølv i normalbakken i Pyeongchang. Det var første gang en utøver fra Tromsø tok OL-medalje.

- Hva er det største idrettsarrangementet du nå ser for deg at Tromsø kan ta på seg?

- Jeg føler Tromsø er en perfekt søker for nordiske grener. Det å ha VM i Tromsø blir litt som når vi så de flotte bildene fra Tromsø nå under OL. Vi har hatt ski-NM på Kvaløysletta. Det var flotte TV-bilder, som jeg hører mange fortsatt snakker om.

- Vi trenger virkelig anlegg nordpå, og det kan vi få til uten VM, men det vil sette spikeren i kista. Får vi ikke VM, vet vi at Raw Air nærmest er invitert til Tromsø bare vi får realisert hoppanlegget vi alle drømmer om. Kampen er ikke over, lover Forfang.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var i kontakt med Hofer mandag kveld.

- Walter Hofer synes dette er en veldig spennende idé. Han ba meg finne et tidspunkt så fort sesongen er over.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!