Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfang var forbannet. Så kunne han endelig juble: - Det er så fortjent

Slo til med knallsterk 2. plass i Vikersund.

IMPONERTE: 
Johann Andre Forfang ble nummer to  I Vikersund lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Johann Andre Forfang ble nummer to I Vikersund lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Verdenscuprenn i skiflyging er like mye en jakt på rekorder som en jakt på seirer. Verdensrekorden ble imidlertid ikke truet i dag heller. Anders Fannemel kan fortsatt titulere seg som mannen med verdens lengste skihopp.

Men å ta en verdenscupseier i verdens største skiflygingsbakke er også meget stort. Det klarte den slovenske verdenseneren Peter Prevc på oppskriftmessig vis i dag.

Nok en gang var det jubel i både den slovenske og norske leiren. Johan André Forfang slo til med 222 meter i finaleomgangen og ledet før de tre siste hopperne. Unggutten var forbannet etter 18. plassen i Granåsen på onsdag, men fikk sin etterlengtede revansje i Vikersund i dag.

For til slutt var det bare Prevc som slo Forfang, som dermed tok en råsterk 2. plass. Robert Kranjec kapret den siste pallplassen.

- Det er så fortjent for Johan, som var så trist og lei seg tidligere i uka. Han har hatt mye utur, men i dag lykkes han endelig, oppsummerte NRK-kommentator Johan André Evensen.

- Dette var veldig godt. Det er deilig å endelig få ut det jeg mener jeg er god for. Det er kjempeartig, sier Forfang til NRK.

Fire norske topp ti Kenneth Gangnes lå på 2. plass etter 235,5 meter i 1. omgang, men skuffet med 209,5 meter i det andre hoppet. Det holdt til en noe sur 4. plass.

- Det var mye venting, spesielt for Kenneth, og jeg er veldig glad for at jeg klarte å komme i posisjon og at det gikk seg til, sier Prevc.

Daniel André Tande hoppet 210 meter i 2. omgang og endte på 9. plass, mens tiendemann Andreas Stjernen ble den fjerde nordmannen blant de ti beste.

I tillegg havnet Joachim Hauer på 11. plass. Verdensrekordholder Anders Fannemel skuffet i finaleomgangen med bare 173,5 meter og ble nr. 17.

Slik artet 1. omgang seg Fannemel hoppet 218 meter i 1. omgang og tok da ledelsen med 196,9 poeng. Severin Freund slo imidlertid til med 230 meter og 213,4 poeng like etter.

Johann André Forfang fulgte opp med 229 meter under krevende forhold og overtok ledelsen fra Freund med 215,8 meter. 

Ledelsen varte helt til Stefan Kraft svevde ned til 235 meter. Peter Prevc fløy deretter 238 meter og inn i ledelsen. Kenneth Gangnes jublet intenst etter sitt hopp på 235,5 meter, som holdt til 222,1 poeng og 2. plass etter 1. omgang.

Daniel André Tande hoppet 215 meter, mens Andreas Stjernen slo til med 216 meter. Joakim Hauer hoppet 207,5 meter. Alle var godt med før finaleomgangen, som altså endte i en ny norsk pallplasserering.

NEST BEST: Johann André Forfang ble nr. 2 i verdenscuprennet i Vikersund.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NEST BEST: Johann André Forfang ble nr. 2 i verdenscuprennet i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer