Forfangs tøffe uke: - Det svartnet for meg

Matforgiftning, høy feber og avlysning i Holmenkollen.

PÅ BEDRINGENS VEI:  Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ BEDRINGENS VEI: Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske skihopperne har lagt bak seg en strabasiøs uke som endte med avlysning og skuffede publikummere i Holmenkollen søndag.

For Johann André Forfang (20) - som ligger på fjerdeplass i verdenscupen - har de siste dagene vært ekstra tøffe. Det startet med matforgiftning i Japan fredag for en drøy uke siden. Uhyggen i kjølvannet av dette ville ikke slippe tak.

Så fikk han høy feber. Søndag ble det forgjeves venting i tåkehavet i Holmenkollen.

- Det er kjedelig. Holmenkollrennet er viktig for oss som hoppnasjon. Men det var ikke mulig å få gjennomført rennet sånn forholdene var, påpeker Forfang.

Les også: Finsk hoppsjokk i Kollen

Tålte ikke maten Hopperen - som er på frammarsj - er fortsatt litt uggen når vi møter ham på hotell Holmenkollen Park søndag kveld. Sånn sett var avlysning nødvendigvis ikke det verste. Men han er på bedringens vei.

Enda verre var tilstanden i Sapporo i Japan. På den barske flyturen over - eller da han kom på hotellet - fikk han i seg noe han ikke tålte.

- Neste dag kastet jeg opp det jeg skulle kaste opp. Jeg sleit med å få i meg næring. Jeg var tom og dehydrert. Da jeg endelig kom meg opp og skulle gå til butikken, svartnet det for meg. Jeg dundret ned i senga igjen.

Tromsø-hopperen fortsetter:

- Dette er naturlig når du ikke får i deg mat og drikke. Jeg lå ikke bevisstløs på rommet, men det svartnet.

Forfang klarte likevel å komme såpass til hektene, at han hoppet inn til andreplass i rennet søndag. Lørdag ble han nummer 19, åpenbart noe mer preget av det som hadde skjedd.

- Jeg spiste nesten ikke på hele Japan-turen, avslører han.
 
Vel tilbake i Norge hanglet han, det var lite energi og overskudd igjen. Det har kommet seg de siste dagene.

Imponerende fjerdeplass Forfang var klar for å bevise det han er god for på hjemmebane. Men slik gikk det ikke, i det som fortonte seg som et tåkemareritt i Holmenkollen.

TÅKE, TÅKE, TÅKE:  Ingen var fornøyd med været i Holmenkollen søndag. Slik så det ut på tribunen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TÅKE, TÅKE, TÅKE: Ingen var fornøyd med været i Holmenkollen søndag. Slik så det ut på tribunen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Også i dag - mandag - er det trøstesløse værforhold i Oslo.

Nå akter han å gi jernet i Granåsen om to dager. I en alder av 20 år ligger han på en meget sterk fjerdeplass i verdenscupen. Peter Prevc fra Slovenia leder, mens Severin Freund og Kenneth Gangnes følger på de neste plassene.

- Jeg er fornøyd med at jeg klarer å hoppe på et stabilt nivå. Jeg holder meg der oppe og forsvarer sammenlagtplasseringen. Det er jeg stolt over.

240 meter Til helga venter Vikersund. Under skiflygings-VM i Kulm i januar falt Forfang på 240 meter. Han reiste seg og jublet.

- Målet var å komme langt. Jeg ble så glad da jeg klarte det, forteller han.

Likevel er den tellende personlige rekorden 230,5 meter. Den kan han fort gjøre noe med allerede til helga.

- Jeg får prøve å hoppe 240 meter og stå. Da får jeg det offisielt, sier han og smiler.

Les også: Utrolige Kasai (43) ble hedret

KASTET GLANS:  Kongefamilien har stolte tradisjoner med å være i Holmenkollen. Søndag ble rennet avlyst, men det kongelige humøret var likevel på topp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KASTET GLANS: Kongefamilien har stolte tradisjoner med å være i Holmenkollen. Søndag ble rennet avlyst, men det kongelige humøret var likevel på topp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer