NUMMER TO: Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER TO: Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Forfangs ukjente Vikersund-drama: - Det kunne endt i katastrofe

Knekte bindingsfester.

VIKERSUND (Dagbladet): Johann André Forfang var strålende fornøyd med dagens andreplass i skiflygingsrennet i Vikersund. Peter Prevc vant.

På pressekonferansen etter rennet fortalte Forfang om årsakene til hvorfor han plutselig var på pallen igjen, og om et ukjent drama som skjedde fredag.

- I går skulle Thomas Hörl (materialforvalteren) gjøre klar skiene mine. Han trengte skoene for å tilpasse bindingene. Han tok en titt på skoene, og oppdaget at bindingsfestene var knekt. Det kunne endt i katastrofe hvis vi ikke hadde oppdaget det. Det er der bakbindingene festes i skoene. Skiene kunne ramlet av i lufta, fortalte Forfang.

- Mister du skiene i lufta, er det ikke bra.

Falt i Kulm Forfang vet ikke hvor lenge han har hoppet sånn, men kobler de defekte skoene til fallet under skiflygings-VM i Kulm i januar. De knekte bindingsfestene ble oppdaget mellom første og andre omgang i går.

- Du merker ikke noe i lufta. Bindingsfestene holder helt til de er knekt av, sier han.

- Thomas skjærte av deler av bakparten på skoene og la inn en aluminiumsbit.

Tankene går til den østerrikske hopperen Lukas Müller. Han fikk problemer med utstyret som prøverhopper i Kulm og falt. I dag er han lam.

- Jeg tror ikke jeg var så nære. Men hadde jeg hoppet med skiene over tid, kunne det endt sånn etter hvert, forteller Forfang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye sko I dag hoppet han med nye sko. Tromsø-hopperen sier:

- Heldigvis har vi Thomas Hörl som materialforvalter. Han oppdager feil før det går galt. Jeg føler meg trygg med ham.

TOPP TRE:  Peter Prevc (i midten) vant foran Johann André Forfang (til venstre) og Robert Kranjec. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPP TRE: Peter Prevc (i midten) vant foran Johann André Forfang (til venstre) og Robert Kranjec. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Han var forbannet etter midtukerennet i Granåsen, det som skulle være hans hjemmebane. I dag var han fornøyd med andreplass.

Forfang hoppet 229 og 222 meter.

- Det var litt vanskelig i Trondheim, så det var godt å få til dette. Jeg trives i Vikersund, og er spent på morgendagen, sier han.

Fornøyd Stöckl Trener Alexander Stöckl er fornøyd med én pallplass og fire nordmenn blant de ti beste. Kenneth Gangnes ble nummer fire, Daniel André Tande ni og Andreas Stjernen ti.

- Det var en bra konkurranse igjen av oss. En utrolig laginnsats. Jeg er veldig fornøyd, sier Stöckl til Dagbladet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen slår enda mer på stortromma:

- Det er et lite stykke hopphistorie som skrives. Det laget vi har nå er antakeligvis tidenes norske hopplag. Og det har vi gravd fram fra asken. Etter sesongen i fjor sluttet seks-sju av de 15 beste hopperne i Norge. Blant dem to av våre aller beste (Anders Bardal og Anders Jacobsen). Bardal var limet i laget, påpeker Bråthen.