Forfatteren av Ødegaard-bok sparket etter kildejuks: - Uakseptabelt

Michael Qureshi.

SKREVET BOK: Den danske forfatteren og journalisten Michael Qureshi har fått sparken etter kildejuks i Ekstra Bladet. Han skrev også nylig en bok om Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
SKREVET BOK: Den danske forfatteren og journalisten Michael Qureshi har fått sparken etter kildejuks i Ekstra Bladet. Han skrev også nylig en bok om Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

(Dagbladet): Danske Michael Qureshi, journalist i Ekstra Bladet og forfatter av boka om Martin Ødegaard, har fått sparken fra sin danske arbeidsgiver.

Det melder danske TV 2.

Grunnen til at journalisten må gå, er at han skal ha brukt uriktige navn på kilder brukt i historiene sine. Det er en arbeidsmetode Ekstra Bladet ikke er særlig glad for:

- Uakseptabelt - Det er ikke forenlig med de standarder Ekstra Bladet setter for journalistisk arbeid. Bakgrunnen er, at vi ble kjent med at Qureshi, før han ble ansatt hos oss, har benyttet seg av uriktige navn på kilder han har brukt i sakene sine. Det er uakseptabelt, og hadde Ekstra Bladet kjent til dette, hadde han ikke blitt ansatt hos oss, heter det i en pressemelding fra avisa, som varsler at de nå vil gå gjennom hver eneste artikkel Qureshi har skrevet.

Qureshi hevder på sin side at han har brukt synonymer på kildene sine.

- Det handler i bunn og grunn om at jeg på fem utenlandske kilder, ut fra omtrent 50-60, brukte synonymer når de ble sitert. Primært gjaldt dette Barcelona-kilder, for de var redde for å få adgang til klubben. Jeg har ikke brukt varedeklarasjon på det, og det var natruligvis ikke greit. Jeg skulle gjort dette tydeligere, skriver Qureshi på Twitter, ifølge TV 2.

- Litt merkelig Qureshi publiserte i år en bok om fotballtalentet Martin Ødegaard (16). Real Madrid-spilleren selv syntes det var rart at Qureshi hadde skrevet bok om ham:

- Nei, jeg synes det er litt merkelig, egentlig. I hvert fall når han ikke tar kontakt med hverken meg eller noen i familien min for å høre om det er greit. Eller høre om noe. Det synes jeg er litt merkelig. Men det er kanskje sånt man må regne med, jeg vet ikke, sa Ødegaard til VG.

Det er ikke kjent om Qureshi har begått de samme feilene i boka om Ødegaard.