Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfatteren bak «Fotballagenten» tiltalt for grovt bedrageri

- En misforståelse, hevder Knut Høibraaten.

BEDRAGERI: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok FOTBALLAGENTEN Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha mottatt svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEDRAGERI: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok FOTBALLAGENTEN Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha mottatt svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Boka «Fotballagenten» av Knut Høibraaten fikk sin dose oppmerksomhet da den ble sluppet i starten av oktober.

Hovedgrunnen var at forfatteren i boka hevder at president i Norges Fotballforund, Yngve Hallén, er korrupt.

Tiltalt for bedrageri Det endte med at Yngve Hallén saksøkte Knut Høibraaten for 240 000 kroner.

Men nå viser det seg at det er ikke den eneste rettssaken forfatteren er nødt til å møte i.

Ifølge Bergens Tidende at Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Høibraaten for grovt bedrageri.

Avisa skriver at det i tiltalebeslutninga står at den tidligere fotballagenten skal i perioden mellom mai 2009 og april 2010 «forledet ansatte ved NAV Bergenhus til å anvise til utbetaling totalt kr. 402.008 i uberettiget syketrygd for perioden. Han oppga falskelig at han hadde hatt en månedlig inntekt på kr. 43.750 fra arbeidsgiver Prosoco Sports Management LTD, hvor han selv var daglig leder og hadde styreverv og fortiet at han ikke hadde hatt registrert inntekt fra selskapet».

- En misforståelse I alt skal Høibraaten ha mottatt 402 000 kroner i uberettiget syketrygd. Fofatteren er også tiltalt for falsk forklaring.

Ifølge Knut Høibraaten handler det hele om en misforståelse og et galt utfylt skjema, forteller han til Bergens Tidende.

- I denne perioden var jeg sykmeldt nettopp fordi jeg ikke var i stand til å utføre papirarbeid og slikt. Det står egentlig godt beskrevet i boken min. Da var det et paradoks at jeg måtte fylle ut et slikt skjema. Dette er definitivt en misforståelse, ikke et bevisst forsøk på svindel, hevder han overfor avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling