- Forferdelig å se på

Steinar Nilsen forbannet på eget lag.

Tromsø - Odd Grenland

(Dagbladet.no): En så det fra begynnelsen av: Odd ville mer, Odd kjempet mer og Odd scoret mer. To raske mål avgjorde oppgjøret i nord.

Odd Grenland er i desperat jakt etter poeng for å sikre seg ny tippeligakontrakt og Espen Ruud og Odd viste tidlig at det hvertfall ikke stod på viljen.

Minuttet var så vidt passert når en relativt ufarlig ball spratt over Yngvar Håkonsen. Espen Ruud takket og bukket og satt sitt sjette for sesongen lavt til side for Ramovic. 1-0 til Odd etter bare ett minutt og 30 sekunder.

- Det handler om å være på vakt, for slike situasjoner kan oppstå, sa Arne Sandstø til Aftenposten etter kampen.

Fire minutter senere var det tidligere Start-spiller Stefan Bärlin sin tur til å være på vakt.

Igjen var det dårlig forsvarspill fra Tromsø-forsvaret denne gangen representert ved Christian Steen som skled i det han skulle klarere ett innlegg.

Bärlin fikk ballen og chippet den iskaldt rundt Ramovic fra 16 meter. Lekkert utført av den tidligere Start-spissen som slet med å score mot Viking i forrige serierunde.

Scoret to: Stefan Bärlin var god mot Tromsø og scoret to fine mål. Her gratuleres han av sine medspillere. Betinussen, Rune Stoltz (Scanpix)
Scoret to: Stefan Bärlin var god mot Tromsø og scoret to fine mål. Her gratuleres han av sine medspillere. Betinussen, Rune Stoltz (Scanpix) Vis mer

Mot Tromsø ville Bärlin det annerledes og var igjen frempå ved et frispark fra Espen Ruud.

Frisparket dalte ned i Tromsø-feltet og Bärlin kunne enkelt plassere ballen i nettaket etter at ingen fra Tromsø-laget klarte å klarere innlegget.

- Det var litt uvirkelig for oss å få den starten vi fikk. Slikt har vi ikke vært vant til i år, sa en fornøyd Arne Sandstø til Aftenposten etter kampen.

Tromsø-trener Steinar Nilsen var langt fra fornøyd:

- Årsverste, slo Nilsen fast etter kampen til Nordlys.

- Det var forferdelig å se på hvordan vi leverte i første omgang. Jeg er enormt skuffet over det vi leverer.

Nilsen hadde all rett til å være fortvilet. Tromsø så ikke ut til å klare noenting. Morten Moldskred gikk i offside på hvert fremspill, Odd vant hver andreball og frustrasjonen var tydelig. Da bestemte Sigurd Rushfeldt seg for å ta ansvar.

Den rutinerte spissen fikk stå helt alene når Morten Moldskred stusset et innlegg til en totalt umarkert Rushfeldt som enkelt satte ballen i mål.

Tromsø gikk til pause med et ørlite håp og åpnet 2. omgang klart best.

Tromsø-spillerne begynte å løpe og skapte seg masse rom. Lars Iver Strand var nærme med å redusere når han fikk ballen på 15 meter, men skuddet ble for enkelt for landslagsmålvakt Rune Almenning Jarstein.

Jarstein satt fort i gang og Jacob Sørensen fikk til et skudd som ble blokkert i første omgang, men returen falt heldig for dansken som fikk ballen tilbake og satte den i nettet bak Ramovic.

Selv om luften så ut til å være gått for hjemmelaget ville Morten Moldskred også markere seg for hjemmelaget.

Denne gangen var det Rushfeldt sin tur til å stusse ballen videre. Moldskred luktet muligheten og skapte ekstra spenning i kampen når han prikket den forbi Jarstein.

Tromsøspillerne øynet igjen muligheten til å kapre ett poeng, men Arne Sandstøs menn lå tett og kompakt og nektet Tromsø å trenge gjennom.

Isteden var det Stefan Bärlin som kunne gjort sitt tredje for dagen når han kom alene med Ramovic helt på tampen av kampen, men den ambisiøse lobben endte over mål.

Dermed endte det med ”bare” fire mål og tre livsviktige poeng for Odd Grenland som nå ligger på kvalikkplass.