Rune Almenning Jarstein:

- Forferdelig å sitte og se på

Rune Almenning Jarstein (36) ble rammet av coronavirus: - Jeg jobber med å bli frisk. Å sitte og se Hertha Berlin i nedrykkskampen, er forferdelig. Men jeg håper vi klarer oss, sier keeperen til Dagbladet.

TØFF TID: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB
TØFF TID: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Midt i en tøff tid med coronavirus kom oppturen keeper Rune Almenning Jarstein lenge ønsket seg: En ny toårskontrakt med Hertha Berlin.

Nyheten ble kjent torsdag, samtidig som han jobber med å bli helt frisk fra viruset.

- Det føles bra. Jeg er veldig glad for å få to nye år. Det betyr at de er fornøyde med det jeg gjør her. Det setter jeg pris på, forteller keeperen til Dagbladet.

Skussmålene kunne ikke blitt bedre fra en aktør i en av verdens største fotballnasjoner:

- Rune er en viktig del av laget. Ikke bare på banen, men også utenfor. Vi er veldig glade for at han blir med oss videre, skriver sportsdirektør Arne Friedrich til sine 230.000 følgere på Twitter.

Det er ingen hemmelighet at Jarstein fikk seg en trykk etter kampene i VM-kvalifiseringen mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro i mars. Tre dager seinere testet han positivt for corona.

- Jeg har ikke så lyst til å snakke så mye om det. Det jeg kan si, er at jeg jobber med å bli frisk, forteller mannen med 72 landskamper.

- Noen teorier om hvordan du ble smittet?

- Det vet jeg ikke, for å være helt ærlig. Jeg fikk en positiv test tre dager etter at jeg kom hjem. Når jeg ble smittet, vet jeg ikke. Jeg tok alle forholdsregler med maske og sprit i hendene. Det er umulig å si.

Han påpeker:

- Jeg tok en test fordi jeg ikke følte meg som jeg skulle. Prøven var lett positiv. Vi fant ut at jeg hadde fått corona. Jeg gikk gjennom mange tester. Det var det som skjedde.

FØRSTEVALG: Rune Almenning Jarstein var god for Norge før coronaviruset rammet. Her under landskampen mot Tyrkia i mars. Foto: Geir Olsen / NTB
FØRSTEVALG: Rune Almenning Jarstein var god for Norge før coronaviruset rammet. Her under landskampen mot Tyrkia i mars. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvordan mottok du beskjeden?

- Det var kjedelig. Jeg gledet meg til å spille mot Union Berlin (4. april). Men du får ikke gjort så mye når du får den beskjeden. Da er det bare å forsøke å bli frisk.

Det er tidligere blitt rapportert at Jarstein måtte på sykehus. Han fikk en tøffere variant enn vanlig, ifølge landslagslege Ola Sand.

At formen blir gradvis bedre, bekrefter keeperen selv med denne nyheten: Lørdag vil han være tilbake på Olympiastadion når Hertha Berlin tar imot Köln i Bundesliga.

Nordmannen vil være tilskuer ringside, i det som blir en avgjørende kamp i bunnstriden. Hertha Berlin ligger fem poeng over direkte nedrykk og tre poeng over kvalikplassen. To runder gjenstår. Også Köln kjemper desperat for å overleve og stiller med elleve ville okser.

- Når var du på Olympiastadion sist?

- Det var da jeg spilte mot Bayer Leverkusen før landslagssamlingen (21. mars).

HJEMMEBANE: Hertha Berlin spiller hjemmekampene på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. Foto: NTB
HJEMMEBANE: Hertha Berlin spiller hjemmekampene på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. Foto: NTB Vis mer

Hele Hertha-laget ble rammet av coronaviruset. Både blant spillere og i støtteapparatet ble det testet positivt - og laget måtte i isolasjon. Kamper ble utsatt, men nå er laget ajour.

Klubben har alt i egne hender. Men Jarstein erkjenner:

- Å sitte og se Hertha Berlin i nedrykkskampen, er forferdelig. Det er tøft. Men jeg håper vi klarer oss. Kampen mot Köln lørdag blir utrolig viktig.

Ny kontrakt fram til juni 2023 betyr at han får mer ro rundt sin egen situasjon. Han vil fortsatt befinne seg i det ypperste selskapet som Bundesliga representerer. Per dags dato er han den tredje eldste spilleren i ligaen. Bare Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) og Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt) er eldre med sine 37 år.

- Har du vært i forhandlinger om ny kontrakt lenge?

- Ja, egentlig. Men det har alltid kommet noe i veien. Enten så har treneren fått sparken. Eller så har sportsdirektøren fått sparken og det har kommet inn nye folk. Det er de siste månedene at vi har fått snakket skikkelig sammen. Eller forhandlet, som det heter.

- Satte du som krav at du ville ha en toårskontrakt?

- De ser for seg at jeg kan spille på høyt nivå i to-tre år til. Da lå det litt i kortene at jeg skulle få to år. Det var i alle fall det jeg håpet på. Jeg er veldig glad for å få det med tanke på alderen jeg er i.

Jarstein kom fra Viking til Hertha Berlin i 2014. Han fikk en tøff start. Men så løsnet det og siden har det vært en liten eventyrhistorie. Knallhardt arbeid og dedikasjon er blitt belønnet av de høye herrer i Hertha-hierarkiet.

- Jeg har vært her i 7,5 år nå. Jeg hadde ikke trodd dette etter det første halvannet året.

- Hvilket forhold har du til klubben i dag?

- Klubben betyr veldig mye for meg. Jeg er blitt veldig glad i klubben, i fansen og i byen. Å få sjansen i to år til - sånn at jeg til sammen vil være her i 9,5 år - setter jeg veldig pris på.

VIKTIG: Rune Almenning Jarstein mener det blir litt for mye fram og tilbake under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Hvor mye keeper er det igjen av deg?

- Før coronaen følte jeg meg veldig god. Det gjelder å få trent seg godt opp igjen. Jeg håper at jeg har to-tre gode år igjen. Det er målet.

- Du har tidligere sagt at du vil holde på til du er 40 år. Gjelder dette fortsatt?

- Vi får se. Du vet aldri i fotballen. Jeg gleder meg til de neste to åra. Så har jeg et lite mål om å avslutte i Odd. Du vet aldri om det klaffer eller ikke. Hvis alt klaffer, så har jeg i alle fall tre år igjen.

Han fortsetter:

- Jeg er veldig motivert for landslaget også. Det er spennende med Ståle (Solbakken). Det er skikkelig gøy med mange unggutter som dominerer. Jeg har fortsatt et mål om å spille der.

I teorien kan han hente igjen John Arne Riises 110 landskamper, men da skal alt stemme.

Norge møter Luxemburg og Hellas i privatlandskamper 2. juni og 6. juni.

- De to neste kampene kommer for tidlig. Men det går riktig vei og alt er under kontroll, sier landslagstrener Ståle Solbakken om Jarsteins situasjon.

- Det er lagt en klar plan. Og den følger vi. Han har fått seg en liten trykk. Han har det etter omstendighetene bra. Det går den veien det skal.

Til høsten starter VM-kvaliken opp igjen. Første motstander er Nederland på Ullevaal 1. september. Vinner Norge er det full fyr i gruppa.

Med forhåpentligvis en ny sesong i Bundesliga, er det mer enn nok å se fram til for Jarstein.

BUNDESLIGA

Bayern München32235492-4074
RB Leipzig32197657-2864
Wolfsburg32179657-3260
Borussia Dortmund321841069-4458
Eintracht Frankfurt321512563-4857
Leverkusen32149951-3551
Borussia Mönchengladbach3212101059-5246
Union Berlin321113847-4146
Freiburg321281249-4744
Stuttgart321191254-5242
Hoffenheim321091349-5239
Mainz32991435-5136
Hertha Berlin328101440-5034
Augsburg32961732-4933
Werder Bremen327101534-5131
Arminia Bielefeld32871723-5131
Köln32781733-6029
Schalke32272321-8213
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer