- Forferdelig beskjed

Bare timer etter at manager Erik ten Hag forlangte samhold i laget, forlot Cristiano Ronaldo (37) Old Trafford før kampslutt. Reaksjonene i England er sterke.

SKAPER SPLITTELSE: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
SKAPER SPLITTELSE: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Rayo Vallecano 1-1

MANCHESTER (Dagbladet): - Uansett hvor stort navn du har, så bør du ikke gjøre det. Det er en forferdelig beskjed å sende ut, sier tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy.

Han snakket i programmet «White and Jordan» på Talksport i går. At Cristiano Ronaldo dro fra Old Trafford ti minutter før slutt mot Rayo Vallecano søndag, får mange til å stemple 37-åringen som egoistisk.

Overfor Sky Sports gir United uttrykk for at det ikke var noe problem. Men Murphy reagerer på signaleffekten:

- Det ser ikke bra ut. Du setter et fryktelig eksempel.

KRITISK: Tidligere Liverpool-spiller, nå fotballekspert, Danny Murphy. Foto: NTB
KRITISK: Tidligere Liverpool-spiller, nå fotballekspert, Danny Murphy. Foto: NTB Vis mer

Ronaldo spilte 45 minutter av 1-1-kampen. Alt tyder på at han prøver å tvinge fram en løsning der han kan forsvinne. Det hevdes at han vil spille for en Champions League-klubb og at Atlético Madrid er i førersetet.

Manchester Uniteds nye trener, Erik ten Hag, forsøker å bygge samhold i laget. På forhånd krevde han at alle sammen - også de som spilte i Oslo lørdag - måtte innfinne seg på Old Trafford søndag.

Folk som Marcus Rashford, David de Gea og Anthony Elanga ble observert i VIP-bokser på stadion.

NY MANN PÅ SIDELINJA: Erik ten Hag forsøker å gjenreise storheten på Old Trafford. Foto: NTB
NY MANN PÅ SIDELINJA: Erik ten Hag forsøker å gjenreise storheten på Old Trafford. Foto: NTB Vis mer

Tidligere på dagen spiste de lunsj sammen. Så dro de til Old Trafford, der 68.000 personer befant seg ringside. Ronaldo kastet bort en sjanse i første omgang før han ble byttet ut i pausen.

I stedet for å gi lagkameratene moralsk støtte - og lytte til ten Hags ord etter kampen - forsvant han ut av stadion.

- Et øyenvitne fortalte at Ronaldo, som ønsker å forlate klubben, så misfornøyd ut da han gikk mot parkeringsplassen, skriver The Times.

PÅ BANEN IGJEN: Cristiano Ronaldo spilte i 45 minutter mot Rayo Vallecano søndag. Kampen endte 1-1. Foto: NTB
PÅ BANEN IGJEN: Cristiano Ronaldo spilte i 45 minutter mot Rayo Vallecano søndag. Kampen endte 1-1. Foto: NTB Vis mer

Portugiseren var den eneste som ble byttet ut i pausen. Mange tilskuere var kommet for å se den aldrende kolossen. At han ikke var med på en klapperunde etterpå skuffet mange.

- Han tenker på seg selv, sier Louis Saha til Sky Bet.

- Jeg kommer ikke til å dømme ham. Han er en enorm spiller og jeg er ikke i posisjonen hans. Men jeg hadde elsket at han ble, fordi han er en fantastisk spiller. Ingen kan dømme handlingene hans. Han har sin egen karriere.

Diogo Dalot ble også observert utenfor Old Trafford ti minutter før slutt. Men fordi han ikke spilte, går dette for å være mer akseptabelt i England.

Ronaldo har ett år igjen av kontrakten. Klubben har ikke sagt noe annet enn at han er en del av planene for den kommende sesongen.

Men når han ikke er med på sesongoppkjøringen i Asia - og forlater Old Trafford før kampslutt - gir det seg selv hva som er svaret.

Seriestart er hjemme mot Brighton søndag.

JOBBET SAMMEN: Tidligere Manchester United-trener Mick Clegg er aktuell med «The Power and The Glory». Cristiano Ronaldo har skrevet forordene i boka. Foto: Darren Staples / Sportimage via PA Images / Video: Rødt Kort Vis mer

Kommentator Henry Winter i The Times mener Ronaldo er en «figur fra fortida».

- Det er på tide at Ronaldo-sirkuset forlater byen for ten Hags skyld. Han er framtida i Manchester United, Ronaldo er fortida, skriver han tirsdag.

- Det er det beste for alle parter at Ronaldo drar. Klubben må få en salgssum som reflekterer at han har et år igjen av kontrakten. En 37-åring som bare presser sånn pass, passer ikke inn i nederlenderens taktikk. Ten Hags lederstil er også disiplin. Hva slags signal vil det sende til unge spillere hvis den nye manageren velger en spiller som vil vekk?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer