Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forferdelig leit med FIFA-situasjonen

Den internasjonale olympiske komiteen har falkeblikk på Sepp Blatter og FIFA. Gerhard Heiberg misliker situasjonen i verdens største idrett.

UROLIG: Gerhard Heiberg, her fotografert under åpninga av  Holmenkollen restaurant i fjor. Foto: Morten Holm / Scanpix
UROLIG: Gerhard Heiberg, her fotografert under åpninga av Holmenkollen restaurant i fjor. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Jeg synes det er forferdelig leit. Vi har vært gjennom dette i IOK i forbindelse med tildelingen av lekene i Salt Lake City 2002. Jeg kjenner igjen en del av symptomene. Her må det ryddes opp. Men først må Sepp Blatter gjenvelges som president. Så må han, akkurat som Juan Antonio Samaranch, ordne opp internt, sier Heiberg til NTB.

- Gjør han ikke det, føler jeg at IOK også må trå til. Sepp Blatter er vanlig medlem av IOK. Jeg er overbevist om at han kommer til å ta dette alvorlig og gjøre noe med det.

- Ignorert Heiberg sitter i IOKs styre og er lite imponert over forholdene i FIFA. Der får Blatter ja til en ny periode - uten motkandidat - dersom valget gjennomføres onsdag.

- Jeg føler at situasjonen er ignorert av fotballen en stund. Det er på tide at vi rydder opp i FIFA. Blatter må starte opprydningen. Det må gjøres relativt fort og skje ganske brutalt.

Korrupsjonsanklager, rykter om at VM-sluttspillet i 2022 ble «kjøpt» av Qatar og andre avsløringer har gitt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) en stri tørn i det siste.

Det engelske fotballforbundet foreslo tirsdag at presidentvalget må utsettes.

Det er med andre ord høye bølger å forholde seg til.

Anklager IOK har diskutert saken en rekke ganger. Det innrømmer Heiberg.

- Jeg tror verden vil glemme dette dersom man nå tar tak. Hvis det ikke ryddes opp, er ikke dette heldig for noen internasjonale idretter. Her er det bare en ting å gjøre. Det er å sette i gang etter at han (Blatter) er valgt 1. juni, sier Heiberg.

- Vi har fulgt og følger med. Også fordi det er noen IOK-medlemmer som er innblandet i disse anklagene. Vår etiske kommisjon er på banen og følger nøye med i hva som skjer, sier Heiberg.

Jack Warner, visepresident i FIFA, og Mohamed Bin Hammam, Blatters utfordrer i presidentvalget, er utestengt inntil videre av FIFAs etiske komité, men Bin Hammam har anket denne avgjørelsen.

Blatter ble valgt første gang i 1998.

(NTB)

I TRØBBEL: Sepp Blatter og utskjelte FIFA. Foto: AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt/Scanpix
I TRØBBEL: Sepp Blatter og utskjelte FIFA. Foto: AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media