<strong>GRISETE:</strong> Både Nigel de Jong og Mark van Bommel kunne fått marsjordre før pause i gårsdagens VM-finale, men slapp unna med gult kort.  Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff skjemmes over sine egne. Foto:   AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
GRISETE: Både Nigel de Jong og Mark van Bommel kunne fått marsjordre før pause i gårsdagens VM-finale, men slapp unna med gult kort. Den nederlandske fotballegenden Johan Cruyff skjemmes over sine egne. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA Vis mer

- Forferdelig og veldig skittent

Johan Cruyff slakter egne landsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Den nederlandske fotballegenden slakter hjemlandets spillestil i søndagens VM-finale.

«Skittent» og «stygt» er noen av karakteristikkene han bruker om sine landsmenns opptreden mot Spania.

Cruyff er ikke akkurat kjent for å strø om seg med superlativer om andre Nederland-utgaver enn dem han selv var en del av, men han har kanskje noen poenger i kommentaren han skrev i den katalanske avisen El Periodico mandag.

Nederland spilte svært aggressivt og pådro seg hele ni gule kort i løpet av 120 minutter. Cruyff skriver at de oransje spilte «forferdelig og dessverre på veldig skittent vis».

Den tidligere Ajax- og Barcelona-spilleren sørger over spillestilen han kaller «stygg, vulgær, hard og ugjennomtrengelig» og legger til at Spania fortjente seieren selv om de spilte «mer individuelt enn kollektivt».

63-årige Cruyff var heller ikke imponert over den engelske dommeren Howard Webb som han mener burde «vist ut to nederlandske spillere» før John Heitinga fikk marsjordre. Sistnevnte ble pådro seg sitt andre gule kort med ti minutter igjen av ekstraomgangene.

I forkant av finalen kom Cruyff med sjelden ros til Nederlands VM-lag i avisen De Telegraaf. Mannen som var med på å tape VM-finalen i 1974 hyllet da «det fantastiske arbeidet» til landslagssjef Bert van Marwijk, og skrøt av treneren fordi han hadde «lyktes med å bygge et sterkt lag».

(NTB)

<strong>- SKITTENS OG STYGT:</strong> Slik beskriver Cruyff Nederlands spillestil. Foto: AFP PHOTO/JOSEP LAGO
- SKITTENS OG STYGT: Slik beskriver Cruyff Nederlands spillestil. Foto: AFP PHOTO/JOSEP LAGO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer