Forferdelig situasjon

LA MANGA (Dagbladet): Brann-treningen i går: Trener Teitur Thordarson og Thorstein Helstad i full aktivitet, mens mer eller mindre diskrete fotballagenter som sikler på klubbens beste spiller, mottas med smil og håndtrykk langs sidelinja. - En forferdelig situasjon, sier sportssjef Arne Møller.

Han ønsker naturligvis et Brann som utfordrer Rosenborg. Samtidig må Brann selge spillere og sitte igjen med et nettoutbytte på 24 milloner. En nødvendighet for å overleve.

Derfor må Møller være vennlig overfor kobbelet som er på La Manga for å tappe klubben for sportslige kvaliteter.

- Vi må forholde oss til at disse pengene er veldig avgjørende. Da må vi også ha et forhold til dem som jobber med å gi oss disse inntektene, sier Møller.

Trekker man fra de millionene agenter og spillere skal ha ved et salg, så må enten Brann ha en kjempepris på Thorstein Helstad - eller så må klubben selge en eller to i tillegg.

Ikke ideelt

- Det er slett ikke ideelt å være trener i en slik situasjon. Man må hele tida ha en plan B i bakhodet, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

- Det blir viktigere for meg å jobbe parallelt med de spillerne som skal erstatte dem som eventuelt forsvinner, sier Thordarson.

Aldri fred

Thorstein Helstad er mest attraktiv, men også dyrest. På La Manga har han hele tida en hale av agenter og speidere etter seg.

- Det går greit. Jeg føler ikke noe press. De bestemmer seg uansett ikke på bakgrunn av de treningene og få kampene vi har her nede, sier Helstad.

- Men jeg skjønner at det må være frustrerende for en trener som ikke vet hvilke spillere han har framover, legger han til.

Thordarson tror presset på Helstad er større enn han selv vil innrømme.

- Han får jo stort sett aldri fred. Det er ikke lett å leve med dette. Jeg beundrer ham for at han takler det så bra, sier Thordarson.