HATTRICK: Werder-spiss Claudio Pizarro kunne kysse matchballen etter å ha senket Köln med tre scoringer etter pause. Foto:  EPA/CARMEN JASPERSEN
HATTRICK: Werder-spiss Claudio Pizarro kunne kysse matchballen etter å ha senket Köln med tre scoringer etter pause. Foto: EPA/CARMEN JASPERSENVis mer

- Forferdelig svakt

Solbakken raste mot dommeren etter forsmedelig Köln-tap.

BREMEN (Dagbladet): Werder Bremen - Köln 3-2

Etter en strålende førsteomgang så det ut til at Ståle Solbakken og Köln var på vei mot en imponerende borteseier mot hjemmesterke Werder Bremen. 45 minutter seinere sto det 3-2 til hjemmelaget, i det som ble en virkelig marerittomgang for Solbakkens mannskap.

Vendepunktet kom snaue ti minutter etter hvilen. Dommer Michael Weiner mente stopper Henrique Sereno hindret Markus Rosenborg fra en klar scoringssjanse, ga rødt kort og straffespark til Werder Bremen.

Etter kampen var Köln-treneren klar på at dommeren ødela sjansene til poeng.

- I dag syntes jeg det var forferdelig svak dømming, sier Solbakken til Dagbladet.

- Jeg mener dommeren gjør to svært store feil i dag. Vi skulle hatt straffe da Naldo bruker hånda inne i boksen. Tre minutter seinere gir han straffe og rødt kort til oss, noe som var svært tøft idømt.

Dommer Weiner er ikke spesielt populær i Köln-leiren. Det var nettopp Weiner som dømte hjemmekampen mot Nürnberg i den femte serierunden, hvor Köln fikk to straffespark i mot seg. Det husker Solbakken godt.

 - Jeg har sett denne dommeren før, mot Nürnberg, og vi kunne også hatt et par straffespark der. Mennesker gjør feil. Det må vi bare akseptere. Jeg har sikkert gjort feil jeg og i dag, men ikke så store feil, sa en tydelig forbannet Solbakken etter kampen.

Perfekt start
Statistikken var på ingen måte på Solbakkens side før kampstart. Köln har ikke vunnet på Weserstadion i Bremen siden desember 1995. Men de har sjeldent fått en bedre mulighet til å rette opp i statistikken.

Allerede etter tre minutter var bortelaget i føringen.

Lukas Podolski løftet ballen inn bak Werder Bremen-forsvaret, hvor Christian Clemens hadde løpt seg fri. Enkelt kunne 20-årige Clemens stusse ballen i lengste hjørnet bak Bremen-keeper Tim Wiese.

Med 0-8 i målforskjell på de to siste bortekampene var det akkurat den starten Ståle Solbakken og hans Köln-lag trengte. Spesielt fordi gjestene har hatt for vane å komme under tidlig i de vanskelige bortekampene.

Med nyvunnet selvtillit fortsatte Köln å presse et normalt hjemmesterkt Werder Bremen. Podolski var nær å doble ledelsen med et frispark fra drøye tjue meter, men Tim Wiese reddet mesterlig fra Kölns store stjerne.

Podolski doblet
Gradvis våknet et lettere sjokkert hjemmelag. Størst var sjansen, da Sereno rotet det til i Köln-forsvaret og sendte fire Bremen-spillere alene med keeper Rensing. På mystisk vis klarte ikke vertene å få mer enn en corner ut av situasjonen.

Mens Werder Bremen sløste med sjansene var Köln langt mer effektiv. Podolski lurte en frynsete offsidefelle hos hjemmelaget og kom helt alene med Werder-keeper Wiese. På noe heldig vis, klarte stjernespissen å gjøre akkurat nok til at ballen trillet inn til 2-0 ledelse.

- Vi gjør en god førsteomgang, sier Solbakken kort om prestasjonen før hvilen.

Marerittstart etter hvilen
Det som så ut til å bli en svært fin Köln-kveld varte riktignok ikke lenge ut i den andre omgangen. Det sørget hjemmelagets stjerne Claudio Pizarro for.

Først, bare fire minutter ut i omgangen, satte Werder-spissen inn den tidlige reduseringen hjemmelaget håpet på. Sebastian Prödl headet fint ned til Pizarro, som enkelt satte inn 1-2.

Like etter var utlikningen et faktum. På verst tenkelige måte for gjestene fra Köln.

Stopper Sereno hindret svenske Markus Rosenberg i det han skulle sette inn utlikningsmålet. Straffe og rødt kort til Köln-stopperen.

Fra 11-metersmerket var Pizarro sikker og i løpet av fire minutter var tomålsledelsen til Köln historie.

Fra vondt til verre
Med en mann mer tok Werder Bremen fullstendig over og skapte sjanse på sjanse mot et tappert Köln-forsvar. Og der Köln-forsvaret kom til kort, gjorde keeper Michael Rensing jobben.

Enn så lenge. For mens Köln med ti mann kanskje hadde en sjanse til å berge poenget, ble det langt verre når stopper Ammar Jemal ble skadet. Uten flere bytter tilgjengelig, måtte gjestene fullføre kampen med ni mann.

Og til slutt kom målet. Pizarro snek seg inn på bakerste stolpe og satte kontant ballen inn bak Rensing i Köln-målet. Det sikret tre poeng for hjemmelaget og ekte hat-trick for Bremens målkonge.

Med seier kunne Köln klatret helt opp i tetkampen i Bundesligaen. Nå må Solbakken heller belage seg på ny skjebnekamp hjemme mot Mainz om to uker.

Neste helg er det landslagspause og spillefri for Köln. Det betyr at Solbakkens skadeproblemer kan forbedre seg.

- Vi fikk Geromel tilbake i dag, men vi mistet tre andre spillere. Og Martin Lanig må stå over med fem gule. Det er greit med en pause for å se om vi kan få noen tilbake i spill igjen, sier Solbakken.

LEDET 2-0: Det så lyst ut for Köln da Lukas Podolski gjorde 2-0 på overtid i første omgang. Men de må reise tomhendt hjem. Foto:  AFP PHOTO / OLIVER HARDT
LEDET 2-0: Det så lyst ut for Köln da Lukas Podolski gjorde 2-0 på overtid i første omgang. Men de må reise tomhendt hjem. Foto: AFP PHOTO / OLIVER HARDT Vis mer