- Forferdelig trist

Petter Solbergs lagkamerat har fått svulst på hjernen.

Dermed får Petter Solberg en ny lagkamerat i Subaru-laget med det første. Svulsten som ble oppdaget hos Burns skal ikke være ondartet, og legene betegner sjansene som gode for at han kan komme tilbake for fullt.

- Legene sier at jeg ikke kan konkurrere i VM neste år. Jeg er skuffet, men må bare akseptere det. Jeg skal nå konsentrere meg om å bli frisk igjen, sier Burns.

VM-vinneren fra 2001 kollapset på vei til VM-runden i Wales for snart to uker siden. Etter å ha blitt lagt inn på sykehus fikk Burns startnekt. Det var meningen han skulle ta over som lagkamerat til VM-vinner Solberg, men nå er planene lagt på is.

- Det er forferdelig trist og grusomt å høre om. Jeg var forberedt på å samarbeide nært med Burns neste sesong, og så fram til spennende dueller med ham, sier Petter Solberg.

Den ferske VM-vinneren er på vei til Japan for mer feiring og nye reklameoppdrag.

- Vi er bekymret over nyheten om Burns. Det vil alltid være løp og mesterskap i årene som kommer, men akkurat nå må Richard sette sin egen helse foran alt, sier Subarus racingsjef, David Lapworth, i en pressemelding.

- Richard vil alltid være velkommen i Subaru, og vi håper han vil jobbe for oss når han blir frisk igjen. Vi har tilbudt oss å gjøre hva vi kan for å hjelpe ham til å få helsen tilbake og igjen bli en av de ledende førerne i verden, sier han videre.

Når det gjelder neste års Subaru-lag, har alle gått inn for at Solberg og Burns skulle samarbeide og håpet Burns skulle bli frisk tidsnok til VM-sirkuset starter igjen i januar. Derfor har Lapworth ikke hatt tid til å tenke på noen erstatter for Burns, men sier han håper å ha en avgjørelse klar i løpet de neste ukene.

(NTB)

HAR SVULST: Richard Burns har fått svulst på hjernen.