Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilskuerne strømmer til isen i Paralympics

Forfjamset av publikum etter tap:
- Beste og verste jeg har opplevd

Speakeren ropte: «Make some noise». Tilskuerne hylte av full hals. - Det gjorde vondt i øra, sier Morten Værnes (36).

«MAKE SOM NOISE» Tilskuerne ga god lyd fra seg i kampen mellom Norge og Canada. Foto: Dawid W. Cerny / Reuters / NTB Scanpix
«MAKE SOM NOISE» Tilskuerne ga god lyd fra seg i kampen mellom Norge og Canada. Foto: Dawid W. Cerny / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Sverige 3-1

GANGNEUNG (Dagbladet): - Det er første gang jeg spiller med så mange folk på tribunen. Jeg lurer på om det var under den siste perioden at de begynte å skrike på tribunen. Det var høyt, sier Kjell Christian Hamar til Dagbladet.

Keeperen og resten av det norske kjelkehockeylandslaget tapte 8-0 mot Canada foran en tilnærmet fullsatt hall i kystbyen Gangneung. Etter to strake tap på rad slo de tilbake med 3-1 seier mot Sverige tirsdag. Norge unngikk med det sisteplassen i gruppe A. Det norske landslaget havnet på tredjeplass bak Canada og Italia, mens Sverige tok sisteplassen.

Under OL fikk mesterskapet kritikk for svake tilskuertall, men den opplevelsen deler ikke de norske Paralympics-utøverne som holder til én snau time unna Pyeongchang.

- Det er kult. Det er stemning og mange folk. Paralympics er noe helt for seg selv. Det er rammer som vi ikke er vant til, sier kaptein Loyd Remi Solberg til Dagbladet.

- Det verste og beste

Både de norske kjelkehockey- og rullestolcurlingspillerne skrøt av oppmøtet på mandag.

Hockeyhallen var nærmest stappfull, deriblant av mange skolebarn, og det lot seg godt høre da speakeren manet publikum opp til å sprenge desibelmåleren på stadion.

- Du blokker det ut. Det er selvfølgelig gøy med trøkk. Det gjør det sikkert litt mer spesielt for gutta. Det er veldig hyggelig. Det er en kul atmosfære. De målte 105 desibel på det verste, så det hører man, sier landslagstrener Espen Hegde til Dagbladet.

- Det er det verste og beste jeg har opplevd. Det er veldig kult, men du er ikke her for å høre på skriking. Du er her for å gå på isen. Det er der fokuset ligger, påpeker landslagstreneren.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. De som deltar i paraolympics. Loyd Remi Solberg er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Birgit Skarstein er på landslaget i langrennspigging. Lena Schrøder er eneste kvinne på kjelkehockeylandslaget. Kristian Moen kjører snowboard. Kissinger Deng, keeper på kjelkehockeylandslaget. Vid... Vis mer

- Gjorde vondt i øra

Flere på stadion måtte holde seg foran ørene da hylekoret satte i gang.

Morten Værnes forteller at han ble sittende og glise da de begynte. Han syns det bare vare moro.

- Da gjorde det vondt i ørene. Det var så høyt. Det er jo superbra at de får til et sånt trøkk. Akkurat det hadde jeg ikke forventa at de skulle få til. Det var litt i overkant, sier Værnes til Dagbladet.

Hockeyspillerne tror det er særlig stor interesse i Gangneung da det er der idrettene på is arrangeres i Sør-Korea.

- Jeg la merke til i OL at det som foregår på is, det er dem interessert i. Det som foregår på snø, det er dem ikke like interessert i. Hockey, kortbane og skøyter, det er tingen i Sør-Korea, sier Værnes.

Skryter av oppmøtet

Kaptein Loyd Remi Solberg påpeker det samme.

- Her er det fullt. Nå er jo Sør-Korea én av medaljefavorittene. Skøyter og curling - det er masse folk overalt. Det er kanskje litt billigere billetter også, jeg vet ikke. Her er det stappfullt uansett. Det er ingenting å utsette på det, sier Solberg.

Veteranen Roy Einar Pedersen (48), som har vært med i Paralympics siden før flere av lagkameratene ble født, forteller at det ikke var optimalt å fokusere på arbeidsoppgaver samtidig som det ble gaulet fra publikummerne.

- Jeg har vært i Salt Lake, men det er lenge siden jeg har vært med på et sånt hylekor. «Make some noise» - jeg har vært med på det, sier Pedersen til Dagbladet.

Også han skryter av oppmøtet.

- Det var bra her nå. Det er sikkert et bra statlig system for å få folk på kamp. Det er bra liv her, men jeg tror det har vært rimelig greit på skiarenaen også. Det er bra nivå, og det er hyggelig det, ler Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

STORTAP: Tyler McGregor og Rolf Einar Pedersen i en duell under Norge - Canada. Norge tapte 8-0. Foto: Thomas Lovelock / AFP Photo / NTB Scanpix
STORTAP: Tyler McGregor og Rolf Einar Pedersen i en duell under Norge - Canada. Norge tapte 8-0. Foto: Thomas Lovelock / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Braktap mot Canada

Resultatmessig ble Paralympics en skuffelse for det norske landslaget.

Tap etter straffer mot Italia, gjorde at nordmennene måtte vinne mot supermakt Canada for å ha skjebnen i egne hender.

- Det er ganske enkel matte å se tilbake på den kampen og tenke at det var det vi skulle hatt med oss to poeng. Det fikk vi ikke, så det er der det ryker, sa landslagstrener Espen Hegde etter Canada-kampen.

De kanadiske stjernene ga seg ikke før det sto 8-0 på resultattavla.

- Jeg er veldig stolt over gutta. De ofrer seg, kjemper, og gir seg ikke uansett om det står 1-0 eller 8-0 på tavla. Det er veldig god moral. Jeg er stolt over guttas innsats, sa Hegde etter kampen.

Da Sverige tapte mot Italia seinere på kvelden, var håpet om semifinalebillett borte for Hegde og co.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!