Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfølges av nakenbildene

DEER VALLEY (Dagbladet): - Det er rart å se hvilken oppfatning folk har av meg. Det er fortsatt mye styr rundt disse bildene. Men alle må få ha sin mening. Jeg takler alt, sier Kari Traa sjølsikkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kari Traas Internett-interesse bringer henne nærmere folks meninger og oppfatninger om egen person. Det er på nettet hun leser om seg sjøl. Og det er også Kari Traa som tar opp temaet etter den første treninga i kuleløypa.

Om disse bildene - førjulssjokket hun ga Idretts-Norge da hun kastet mesteparten av tekstilene i bladet Ultra-Sport i desember.

- Jeg er ferdig med dem - ikke andre, sier Kari Traa.

- Jeg får stadig reaksjoner fra folk jeg ikke har møtt. Men sånn er det bare, det plager meg ikke. Det eneste som er viktig nå er lørdagens konkurranse.

Lover fullt trøkk

For to år siden syntes Kari Traa den olympiske kuleløypa i Deer Valley var veldig bratt. I fjor var hun litt mer komfortabel. Og etter en tre-fire heisaturer nedover det særdeles bulkete underlaget i går formiddag, konkluderte hun med følgende:

- Denne bakken var brattere før. Det skyldes nok at jeg er blitt bedre til å kjøre.

I bånn av kuleløypa er det rigget til en tribune med plass til 13000 støyende amerikanere. Det betyr sirkus og en stemning den norske jenta aldri har opplevd på ski.

- Det var mye folk i Nagano også, men det blir nok mer trøkk her. Og det liker jeg, sier Kari.

Fordi:

- Jeg er mye mer nervøs når Lasse (Fahlen/treneren) og jeg er aleine i bakken. Når jeg står på toppen og vet at han står der nede for å filme det jeg gjør. For da har jeg tanker om å gjøre alt riktig - i konkurranser lar jeg det bare stå til.

- Fullt trøkk, liksom - og så får det gå som det går.

Den siste sjansen

Kari Traa har lenge vært utpekt som utøveren som skal gi Norge det første gullet i disse lekene. Heller ikke det presset bryr hun seg om.

- Jeg prøver å forholde meg til dette som om det var et hvilket som helst verdenscuprenn. Derfor er jeg ikke nervøs. Men jeg må ha suget - jeg må føle at det virkelig gjelder når jeg står der oppe til lørdag. Jeg får jo bare denne ene sjansen til å ta gull i OL.

I Nagano ble det bronse - om fire år er hun for lengst pensjonert kulekjører. Kroppen - og spesielt knærne - har fått så mye juling at hun sansynligvis ikke tar mer enn en sesong til. Men i går var hun i hvert fall fin, eller så fin som en idrettsutøver med sju kirurgiske inngrep i knærne kan være. Når du stadig fortsetter å gi dem juling.

- Hvis du ikke har vondt, er du ikke frisk, sier hun og smiler. Og Kari Traa smiler mye. Hun er ikke som mange andre idrettsfolk - de som helst vil gjemme seg for omverdenen før en av livets viktigste konkurranser. Og derfor gjør hun ingen ting annerledes enn det hun pleier - hun ser på TV, er på nettet (mye) og hygger seg med alle som har lyst til å hygge seg.

Tri heile daga

Og blir det OL-gull skal hun hygge seg ekstra mye.

- Jeg kom først og drar først, sier hun til Dagbladet.

- Allerede 12. februar reiser hun til Hawaii med kjæresten. Men det er god tid til eventuell feiring mellom konkurranser og avreisen.

- Går det som jeg håper, rekker jeg å feste både den 9., 10. og 11. februar.

- Det blir tri heile daga til ende det, sier Kari Traa.

KJØRER SOM EI KULE: Kari Traa kan ta Norges første OL-gull lørdag. - Jeg prøver å forholde meg til dette som om det var et hvilket som helst verdenscuprenn. Derfor er jeg ikke nervøs, sier hun.
Hele Norges coronakart