Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfulgt av flaks

AALEN (Dagbladet): Norge-Danmark 0-1. Anne Bugge-Paulsen og de norske jentene må nedtrykt innse at de har tapt mot jublende danske jenter. Men igjen er flaksen på Norges side: Vi er i semifinalen i EM etter at Frankrike overraskende slo Italia 2-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er ikke første gangen de norske fotballjentene har flaksen på sin side:

I Sydney-OL i fjor høst gikk vi til finalen etter et tysk selvmål i semifinalen.

Onsdag venter nettopp et revansjelystent Tyskland på revansje i EM-semifinalen.

- Vi har flaks som er i semifinalen etter kampen i går. Med litt mindre sløsing ville vi unngått Tyskland og fått Sverige i stedet, sier landslagskaptein Hege Riise til Dagbladet.

Også landslagstrener Åge Steen takket fru Fortuna etter tapet på Waldstadion i går.

- I motsetning til oss gjorde de franske jentene jobben. Det takker vi for, sier Åge Steen.

- Min skyld

Mens danskene danset rundt i seiersrus etter kampen, gikk de norske gulljentene slukkøret i garderoben.

- Jeg tar på meg skylda for 0- 1-målet. Da den lange ballen kom, feilregnet jeg litt. Akkurat da skulle jeg vært et helt annet sted, sier keeper Bente Nordby.

Også midtstopper Anne Bugge-Paulsen var delaktig i at Merete Pedersen lyktes i å heade ballen i mål.

- Vi klarte ikke å falle av tidlig nok, dermed var det baklengsmål. Hadde jeg bare ropt «fall av» litt tidligere, hadde vi hatt full kontroll på situasjonen, sier Anne Bugge-Paulsen.

- For feige

Den største skuffelsen i går var likevel den voldsomme sløsingen i angrepet.

- Vi var for feige, og gikk ikke på mål. I stedet for å spille pent og pyntelig, burde vi kjørt igjennom det danske forsvaret, sier en skuffet landslagstrener Åge Steen.

Tidligere i år har fotballjentene vært på hogget i boksen foran motstandernes mål. Effektiviteten har vært helt enorm. I går var det bare sløsing.

- Der vi var gode før, var vi dårlige i går. Foran Tyskland-kampen onsdag har vi en stor jobb å gjøre. Skal vi vinne da, må vi være på hogget igjen. Det ligger like mye i hodet som i beina, sier Åge Steen.

Best under press

Tradisjonelt er gulljentene best under press. Sånn sett kan det være greit å møte EM-favoritten allerede i semifinalen.

- Vi er ikke vant til å være favoritter selv, bare å knuse dem som er det, sier Åge Steen.

- Det viktigste i dag og i morgen blir at vi får scoret en del mål på trening. Det kan gi oss den nødvendige selvtilliten til å sette sjansene i semifinalen, sier lagkaptein Hege Riise.

  • Seieren i går var danskenes første mot Norge siden 1988. På de 19 siste kampene før gårsdagens hadde Norge vunnet 14, mens fem har endt uavgjort.
NEDSLÅTT, MEN IKKE UTSLÅTT:</B> Midtstopper Anne Bugge-Paulsen var involvert i det norske baklengsmålet da Norge tapte 0-1 mot Danmark i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!