Forfulgt av tabber

Liverpool-keeper Scott Carson (19) gjorde som mannen han vikarierer for.

Englands U-21-landslagskeeper fikk en drømmedebut på Anfield i går kveld. Men den varte bare i 63 minutter. I en feiende flott fotballkamp der Liverpool banket inn to scoringer i løpet av kampens første 25 minutter - gikk den røde Champions League-skuta på et alvorlig feilskjær i andre omgang.

Og synderen var Jerzy Dudeks 19 år gamle vikar - i sin tredje kamp for de røde.

For Carsons opptreden på Juve-stopper Fabio Cannavaros heading etter 63 minutter kan ikke kalles noe annet enn en keepertabbe.

-  Jeg er sikker på at Scott vil være skuffet, men han reddet en i første omgang som er en av de beste redningene jeg har sett denne sesongen, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard til TV-kanalen ITV.

Gir ikke skyld

Før kampen visste neppe Juventus-stjernen Alessandro del Piero hvem Scott Carson er. Etter 31 minutters spill fant han det ut. For da plukket unggutten fram en redning som ikke bare imponerte Gerrard. Med ett tigersprang stoppet han skuddet fra den lille italieneren som var helt alene igjennom Liverpools forsvar.

Etter kampen ville ikke Liverpool-manager Rafael Benitez legge skylda på sin unge keeper. Noe han heller ikke har for vane. Benitez lot også førstekeeper Dudek slippe unna da han gjorde en kjempebrøler i den første av åttedelsfinalene mot Bayer Leverkusen.

Vil lære

 TABBEN:  Liverpool-keeper Scott Carson ser fortvilet etter trøst etter at Cannavaro har nikket inn reduseringa til 1- 2 - en ball Carson definitivt burde ha tatt. Foto: Digitalsport
TABBEN: Liverpool-keeper Scott Carson ser fortvilet etter trøst etter at Cannavaro har nikket inn reduseringa til 1- 2 - en ball Carson definitivt burde ha tatt. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Når det gjelder målet, så vil jeg ikke skylde på keeperen. Vi var ikke klar på hjørnesparket og reagerte for seint, sier Benitez.

Carson dummet seg også kraftig ut for 11 dager siden da han slapp inn et tabbemål i siste minutt i en U-21-landslagskamp for England mot Tyskland (2-2).

-  Han vil lære - og nå må Scott eller Jerzy Dudek holde buret reint for oss i returkampen, mener Steven Gerrard.

Liverpool snappet Scott Carson foran fingrene på Chelsea i januar. For drøye åtte millioner kjøpte de en av Storbritannias største keepertalenter.

Nå kan gårsdagens tabbe koste dem mye mer.

TRØSTEN: Scott Carson fikk trøst av Vladimir Smicer (t.v.) og finnen Sami Hyypiä etterpå.