Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forfulgt av uhell

Fredag ettermiddag fikk Nils Johan Semb beskjed om at Ronny Johnsen ikke kan være med til Georgia. I dag er det Henning Bergs tur til å melde forfall. Og legger man til Kjetil Rekdal og Vegard Heggem reiser Norge østover uten fire klare førstevalg. -Vi er forfulgt av uhell, sier landslagsjefen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag tok Nils Johan Semb ut 17 spillere til Georgia-kampen. Da han så Middlesbrough-Arsenal på TV i går ettermiddag satt han igjen med bare 14. Hvilket betyr at alt håp når det gjelder Henning Berg også er ute. Og at Nils Johan Semb har sluttet å tro på positive overraskelser.

- Ronnys skade er en lårstrekk og kom i den siste involveringa i Juventus-kampen på onsdag, sier Semb. - Han ble undersøkt i Oslo på fredag og var ikke i nærheten av å kunne reise. Og i dag kommer Henning til sin sjekk. Han henger i en veldig tynn tråd. Jeg regner ikke med Henning i det hele tatt.

- Hvor svekket blir laget?

- Det er det umulig å svare på. Men _ det er klart vi blir svekket. Se bare hva Henning og Ronny har gjort i United. De er to stoppere på høyt internasjonalt nivå som er veldig gode sammen.

- Det er dette du ikke trengte?

- La meg si det sånn; Det er ingen lystig situasjon. Men jeg kan ikke få gjort noe med det. Og derfor er jeg nødt til å være offensiv i tankegangen.

- Blir jeg passiv og defensiv er det håpløst.

Fire nye spillere

I går kveld begynte Nils Johan Semb å se seg om etter fire nye navn til landslagstroppen. Det han søkte var tre forsvarspillere og en fjerdemann med offensiv legning.

- Jeg har ikke lyst til å si så mye om alternativene akkurat nå. Men jeg søker her hjemme, i England og i Spania.

- Hvordan er situasjonen til Gunnar Halle?

- Fortsatt litt uklar _ han er ikke hundre prosent frisk. Men Gunnar er i hvert fall med i den Leeds-troppen som er tatt ut til dagens kamp mot Manchester United. Derfor er jeg nødt til å vente og se.

- Vil du kontakte Stig Inge Bjørnebye og prøve en ny overtalelses-prosess makan til den du lykkes med når det gjelder Erik Mykland?

- Nei, jeg har ikke snakket med Stig Inge på en stund?

- Så du tar ingen telefon til Liverpool?

- Nei, sier Nils Johan Semb.

Tenker så det knaker

Men hva gjør en landslagstreneren som i løpet av ei uke har sett fire klare førstevalg forsvinne ut av lagoppstillinga? Jo, han blar om og tenker positivt. Så det knaker.

- Jeg gidder ikke bruke mer energi på de som ikke skal være med. Her og nå er det helt uinteressant. For spørsmålet er hvor gode vi kan bli med de som er igjen. Og å få det beste ut av det mannskapet som er til rådighet.

I ettermiddag samles landslaget på SAS-hotellet på Gardermoen. Deretter er det trening i Oslo. Men ikke alle spillerne kommer til denne før-avreise-økta. Fordi Nils Johan Semb drøyer med uttaket.

- At noen ikke rekker treninga og kommer på kvelden spiller ingen rolle. Det viktigste er at de kommer, sier Nils Johan Semb.