Forfulgte tennisstjerne

Dubravko Rajcevic hevder at han var forelsket i tennisesset Martina Hingis. Derfor sto han daglig utenfor døren hennes, gjemte seg i hagen hennes og ringte henne på reise.

45-åringen ble torsdag dømt til to års fengsel av en domstol i Miami, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha forfulgt og plaget den sveitsiske tennis-stjernen.

Kroatiskfødte Dubravko Rajcevic, som er australsk statsborger, hevdet i retten at han var forelsket i den sveitsiske tennisspilleren, noe retten ikke fant særlig formildende.

- Retten er av den mening at du er en dypt forstyrret person, og at det at du er besatt av Martina Hingis er en manifestasjon av disse problemene, slo dommeren Kevin Emas fast i sin kjennelse.

- Du har demonstrert manglende evne eller vilje til å følge en rimelig standard for oppførsel og respekt for loven, sa Emas videre.

Rajcevic ble også dømt til psykiatrisk behandling under soning, og fikk absolutt forbud mot noensinne igjen å ha kontakt med Hingis eller hennes familie.

Retten fant det blant annet bevist at Rajcevic hadde forfulgt Hingis over lengre tid, ved tre tilfeller tok seg inn på eiendommen hennes, plaget henne ved å ringe hotellene der hun bodde, og tilbrakte mellom tre og fire timer daglig utenfor døren hennes.

Hingis ble i 1996 tidenes yngste Wimbledon-vinner i en alder av 15 år, og er i dag ranket som verdens beste kvinnelige tennisspiller.

(NTB)

SVARTE MED LATTER: Dubravko Rajcevic ler idet hans advokat Frank Abrams (utenfor bildet) taler til retten under rettshøringen. 45-åringen ble dømt til to års fengsel og fire års prøvetid.
FORFULGT AV GAL MANN: Martina Hingis har i årevis blitt forfulgt av mannen som hevder han er forelsket i henne.