Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forgiftet barnas tennismotstandere

Christophe Fauviau er arrestert, mistenkt for å ha forgiftet barnas tennismotstandere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christophe Fauviaus (43) barn Maxim (15) og søsteren Valentine (13) er begge lovende tennisspillere. Valentine er rangert som Frankrikes beste i sin aldersgruppe, og er spådd en lysende internasjonal karriere.

Nå er Fauviau arrestert, mistenkt for å ha puttet søvndyssende antidepressiver i vannet til barnas tennismotstandere for å forringe vinnersjansene deres, melder BBC News Online

Tuklet med vannflaska

Politiet startet etterforskningen etter tips fra en spiller som hadde sett Fauviau tukle med vannflaska si rett før kampen. Han fattet mistanke, og overlot flaska til politiet. I vannet ble det funnet spor etter «Temesta», et anti-depressiva som er kjent for å forårsake ekstrem døsighet.

Før etterforskningen var over, døde Alexandre Lagardere (25). Han hadde akkurat avbrutt en match mot Maxime fordi han følte seg uvel. På vei hjem mistet han kontroll over bilen. I blodprøvene ble det funnet spor av Temesta, en medisin 25-åringen aldri hadde fått foreskrevet.

Minst seks av Maxims motstandere har i ettertid forklart at de tror de har vært utsatt for det samme.

Uvanlig ambisiøs

Tennismiljøet beskriver Christophe Fauviau som uvanlig ambisiøs på barnas vegne.

Ifølge The Guardian, skal han overfor venner ha innrømt å dope ned motstanderne for å forringe vinnersjansene deres.

Blir Fauviau funnet skyldig, kan besettelsen av barnas tenniskarrierer koste ham 20 år i fengsel.

ARRESTERT: Christophe Fauviau, far til to franske tennistalenter, ble arrestert søndag, etter angivelig å ha forgiftet tennismotstandernes vann. Ingen av barna skal ha vært klar over farens «bistand».