Forgiftet med psykosemedisin

Gresk toppfotball hjemsøkes av skandalen.

(Dagbladet.no): I dag bekrefter det greske næringsmiddeltilsynet det gresk fotball har fryktet: Drikkevannet toppklubben Akratitos ga til gjestende Iraklis var forgiftet med et kraftig antipsykotikum.

Det var etter Akratitos hjemmekamp mot Iraklis 25. april bortelaget reagerte. Noe var ikke helt som det skulle med de forseglete vannflaskene Iraklis fikk inn i garderoben. Mistanken om forgifting av vannet var så sterk, at en av de uåpnede flaskene ble overlevert politiet, skriver nyhetsbyrået AP.

Undersøkelsene viser at den forseglede flasken inneholdt det sterke antipsykotiske legemiddelet Haloperodol (Haldol i Norge).

Rykket ned

- Haloperodol er et kraftig kjemisk stoff som brukes medisinsk mot alvorlige og langvarige psykoser, sier en talsmann for næringsmiddeltilsynet.

- Saken blir overlevert statsadvokaten umiddelbart, fortsetter han.

Akratitos kjempet en desperat kamp mot nedrykk da de møtte Iraklis. Men til tross for at de vant skandalekampen 1-0, rykket de ned. Akratitos tok bare et poeng på de tre siste kampene.

- Motbydelig

Foreløpig er det uklart hvor mye av det forgiftede vannet som ble konsumert av Iraklis-spillerne under kampen. Næringsmiddeltilsynet mener den eller de som forgiftet drikkeflaskene må ha brukt en sprøyte for å unngå å bryte forseglingen.

Organisasjonen for de profesjonelle greske fotballklubbene har bedt en idrettsdomstol vurdere Akratitos oppførsel i saken. Organisasjonen karakteriserer forgiftingen som skamfull og motbydelig.

- Dette er den mest alvorlige hendelsen som noen gang har skjedd på greske fotballbaner, sier en talsmann for organisasjonen.

- Det er skammelig og motbydelig å sette profesjonelle fotballspilleres liv og helse i fare ved å gi dem forbudte og farlige stoffer.