I KONFLIKT: Chelsea-lege Eva Carneiro og manager José Mourinho. Foto: Scanpix
I KONFLIKT: Chelsea-lege Eva Carneiro og manager José Mourinho. Foto: ScanpixVis mer

Forgjengeren slakter Carneiro for denne meldingen

- Ekstremt naivt.

(Dagbladet): Ukas mest omtalte Premier League-sak er den utenomsportslige feiden mellom Chelsea-manager José Mourinho og klubblege Eva Carneiro. Mourinho refset Carneiro offentlig etter sist helgs kamp mot Swansea, og har i etterkant fått massiv kritikk for oppførselen.

Parallelt venter en ny viktig kamp borte mot Manchester City søndag. På Etihad forventes ikke Carneiro å lenger være en del av støtteapparatet som tar plass på benken. Og nå får legen også uventet slakt av sin forgjenger som Chelsea-doktor, Ralph Rogers.

- Ekstremt naivt I motsetning til norske kolleger av Rogers som Dagbladet pratet med i går, mener han det var helt på sin plass at Carneiro ble kritisert av Mourinho for å ha entret Stamford Bridge-matta for å hjelpe hjulpet Eden Hazard - selv om belgieren viste seg å ikke være alvorlig skadet.

Rogers reagerer spesielt negativt på at Carneiro gikk ut på Facebook og takket for støtten fra kjente og ukjente i en melding søndag kveld, etter Mourinhos offentlige angrep på henne og kollega Jon Fearn.

- At hun la ut «takk for støtten» på Facebook var ekstremt naivt. Det ville gjort alle sure. Hva prøvde hun å oppnå med det? spør Rogers i et intervju med engelske Daily Mail.

Degradert Carneiro skal ikke lenger få lov til å være med på verken treninger eller kamper med Chelsea, og det har fått engelske medier til å spekulere på om hun snart er ferdig i London-klubben.

Om dét skulle bli utfallet av den pågående sagaen, synes Rogers det vil være på sin plass. Han hevder nemlig at Carneiro har vist en manglende forståelse for sin egen rolle.

- Du er en del av støtteapparatet, du er der for å gjøre en jobb. Du er ikke der som en i heiagjengen. Det er ikke meningen at du skal være en kjendis. Du kan ikke være en kjendisdoktor, sier Rogers.

- Noe annet foregår Mange stusset over Mourinhos voldsomme reaksjon på episoden som oppsto under 2-2-kampen mot Swansea. Rogers tror på sin side at det ligger noe mer bak utbruddet.

- Min personlige følelse er at han var frustrert og at frustrasjonen sitter dypt. For å være ærlig: Du må ha en forståelse for spillet (slik Mourinho mente støtteapparatet ikke hadde, journ. anm.). Mourinho har et legitimt poeng, hevder Rogers og fortsetter å synse om ting som kan ha skjedd i Chelsea-kulissene:

- Det er noe annet som foregår. Det medisinske teamet er nødt til å ha et forhold til manageren. Hvis du har respekt vil ikke ting som dette skje.