I KONFLIKT: Chelsea-lege Eva Carneiro og manager José Mourinho. Foto: Scanpix
I KONFLIKT: Chelsea-lege Eva Carneiro og manager José Mourinho. Foto: ScanpixVis mer

Forgjengeren slakter Carneiro for denne meldingen

- Ekstremt naivt.

(Dagbladet): Ukas mest omtalte Premier League-sak er den utenomsportslige feiden mellom Chelsea-manager José Mourinho og klubblege Eva Carneiro. Mourinho refset Carneiro offentlig etter sist helgs kamp mot Swansea, og har i etterkant fått massiv kritikk for oppførselen.

Parallelt venter en ny viktig kamp borte mot Manchester City søndag. På Etihad forventes ikke Carneiro å lenger være en del av støtteapparatet som tar plass på benken. Og nå får legen også uventet slakt av sin forgjenger som Chelsea-doktor, Ralph Rogers.

- Ekstremt naivt I motsetning til norske kolleger av Rogers som Dagbladet pratet med i går, mener han det var helt på sin plass at Carneiro ble kritisert av Mourinho for å ha entret Stamford Bridge-matta for å hjelpe hjulpet Eden Hazard - selv om belgieren viste seg å ikke være alvorlig skadet.

Rogers reagerer spesielt negativt på at Carneiro gikk ut på Facebook og takket for støtten fra kjente og ukjente i en melding søndag kveld, etter Mourinhos offentlige angrep på henne og kollega Jon Fearn.

- At hun la ut «takk for støtten» på Facebook var ekstremt naivt. Det ville gjort alle sure. Hva prøvde hun å oppnå med det? spør Rogers i et intervju med engelske Daily Mail.

Degradert Carneiro skal ikke lenger få lov til å være med på verken treninger eller kamper med Chelsea, og det har fått engelske medier til å spekulere på om hun snart er ferdig i London-klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om dét skulle bli utfallet av den pågående sagaen, synes Rogers det vil være på sin plass. Han hevder nemlig at Carneiro har vist en manglende forståelse for sin egen rolle.

- Du er en del av støtteapparatet, du er der for å gjøre en jobb. Du er ikke der som en i heiagjengen. Det er ikke meningen at du skal være en kjendis. Du kan ikke være en kjendisdoktor, sier Rogers.

- Noe annet foregår Mange stusset over Mourinhos voldsomme reaksjon på episoden som oppsto under 2-2-kampen mot Swansea. Rogers tror på sin side at det ligger noe mer bak utbruddet.

- Min personlige følelse er at han var frustrert og at frustrasjonen sitter dypt. For å være ærlig: Du må ha en forståelse for spillet (slik Mourinho mente støtteapparatet ikke hadde, journ. anm.). Mourinho har et legitimt poeng, hevder Rogers og fortsetter å synse om ting som kan ha skjedd i Chelsea-kulissene:

- Det er noe annet som foregår. Det medisinske teamet er nødt til å ha et forhold til manageren. Hvis du har respekt vil ikke ting som dette skje.