SUPERTRIO: Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud kan bli litt av en trio neste sesong. Foto: NTB Scanpix
SUPERTRIO: Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud kan bli litt av en trio neste sesong. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forgjengerne bøyer seg i støvet. Men én ting mangler for det som kan bli tidenes trio

Neste år blir det tre mot én.

(Dagbladet): Jubelsesongen 2014/15 skriver seg inn i historiebøkene som den aller beste for Norges alpinister. Ti verdenscupseirer er ny rekord, men den nye rekorden skal ikke stå like lenge som den forrige fra 1998/99.

Det er et sterkt ønske i Norges tropp om å få en sammenlagtvinner i verdenscupen igjen. Nå skal Marcel Hirscher ned fra tronen.

Alpinkongen fra Østerrike har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger på rad og har snytt sine norske utfordrere for krystallkula år etter år.

Neste sesong forenes imidlertid stjernene Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal og vil danne en unik norsk supertrio.

- Alle har mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt. Hirscher blir knalltøff å slå, men neste sesong får han et arsenal av norske utfordrere, sier tidligere toppalpinist Hans Petter Buraas til Dagbladet.

Det samme tror alpinlegenden Kjetil André Aamodt.

- Jeg tror Hirschers tre tøffeste utfordrere blir Jansrud, Svindal og Kristoffersen. Vi har jo Felix Neurether, Alexis Pinturault og Ted Ligety også, men de tre norske vil sørge for mye norsk jubel, tror Aamodt.

- Det er utrolig at de norske har gjort det så bra denne sesongen uten Aksel.

«Burre» tror på yngstemann Imponert er også Tom Stiansen.

- Jeg tar av meg hatten for det gutta har klart i år. For en laginnsats uten lagkapteinen! skriver Stiansen i en SMS til Dagbladet.

Lund Svindal, som vant totalcupen sammenlagt i 2007 og 2009, vil neste vinter endelig være tilbake etter skadeproblemene. Jansrud ga i år Hirscher kamp helt inn til døra og forventes å gjøre det samme også neste år. I tillegg blir vidunderbarnet Kristoffersen bare bedre og bedre for hver dag som går.

- Alle de norske kan havne topp fem sammenlagt. Selv har jeg mest tro på Kristoffersen, sier «Burre».

- Det kjøres flest slalåm- og storslåmrenn. Det favoriserer Kristoffersen og Hirscher. Den som gjør det best av disse to i disse disiplinene, kan stikke av med krystallkula.

Kan ødelegge for hverandre Hirscher har i tillegg begynt å hevde seg i fartsdisiplinene den seneste tiden.

- Det blir spennende å se hvordan utviklingen fortsetter. Han begynner å bli en mer kompakt og kraftfull løper. Hvis han fortsetter å være like god i de tekniske disiplinene, samtidig som han utvikler seg i fart, blir han en hard nøtt også neste år, mener Buraas.

- De som er best i fart, må nesten gjøre rent bord, ettersom Jansrud og Svindal ikke kjører slalåm. Sånn sett kan de fort ødelegge litt for hverandre.

De norske alpinlegendene har fulgt årets norske opptur med glede. At den har kommet uten mannen som lenge holdt idretten oppe i Norge, Aksel Lund Svindal, er intet annet enn imponerende.

- Ja, men vi må ikke glemme at han vært med på å bygge dette laget. Han har bidratt hele veien. Det er han alle har målt seg mot, mener «Burre».

IMPONERT: Hans Petter Buraas og de øvrige norske alpinlegendene er imponert over deres etterfølgere.
Foto: Tor Richardsen /  SCANPIX
IMPONERT: Hans Petter Buraas og de øvrige norske alpinlegendene er imponert over deres etterfølgere. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer