Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhandler om ny gullavtale

Petter Solberg (31) startet kontraktsforhandlingene med Subaru før jul. Blir partene enige kan han øke årslønna på 30-35 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi har mottatt et tilbud, og det pågår forhandlinger. Vi regner med å være ferdige om en måned eller to. Forhandlingene startet i midten av desember, sier Petter Solbergs juridiske rådgiver, advokat Odd Moe til Dagbladet.

Treårsavtalen som løper fra 1. januar 2004 gir Solberg en årslønn bare fra Subaru på 30-35 millioner kroner. I tillegg kommer private sponsorinntekter. Solberg fikk i sin gamle kontrakt bare bonus for enkeltseire, og ikke for VM-tittelen han vant i 2003. Da kontrakten ble fornyet sa Solberg fra seg seiersbonusen, men valgte å satse på en avtale som bare ga bonus for VM-gull. En seier i sammendraget vil etter det Dagbladet erfarer gi 1 million euro (cirka 8 mill.kr). På tross av at franskmannen Sébastien Loeb har stukket av med VM-tittelen de to siste åra, har den doble sølvvinneren en høy markedsverdi. -  Tilbudet har steget. Det er høyere enn den eksisterende avtalen, sier rådgiver Moe.

Taus Petter

Subaru-føreren kjører i dag shakedown (testløp) før helgas VM-åpning i Monte Carlo. 31-åringen ønsker sjøl ikke å kommentere kontraktsforhandlingene.

-  Jeg ønsker ikke å snakke om dette. Nå skal jeg konsentrere meg om helgas rally, sier Solberg til Dagbladet.

Den japanske bilfabrikanten inviterte rallystjernen til nye forhandlinger allerede i fjor sommer. Den gang ville nordmannen vente for å se hvordan den nye bilen fungerte.

-  Det eneste jeg er opptatt av nå er å kjøre fort. Jeg vet hva jeg er verdt. Og det vet Subaru også, sa han til Dagbladet i august i fjor.

Siden den gang har antall fabrikkteam som er villige til å gi førerne lønn, gått drastisk ned. I 2006-sesongen er det bare Subaru, Ford og til dels Citroën som satser store penger.

 NYE RUNDER:  Både lønnsforhandlinger og nytt rally i Monte Carlo for Petter Solberg. Her i aksjon under rally Australia i november i fjor. Foto: AP/Scanpix
NYE RUNDER: Både lønnsforhandlinger og nytt rally i Monte Carlo for Petter Solberg. Her i aksjon under rally Australia i november i fjor. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Dekkskifte?

Solberg har tidligere kjørt for Ford. Verken rådgiver Moe eller Petter Solberg er villige til å svare på om det foreligger andre tilbud.

-  Ingen kommentar, sier Moe.

Den doble verdensmesteren Marcus Grönholm skrev før jul under en toårskontrakt med Ford. Og Ford er neppe villige til å lønne to av rallysirkusets absolutt største stjerner. Det er neppe verdensmester Loebs Citroën heller. Franskmennene har varslet at de kommer tilbake for fullt neste år.

Dermed tyder mye på at Solberg velger tre nye år for Subaru. 31-åringen har sikret sin økonomiske framtid - og forhandlingene vil trolig mest dreie seg om hvilket sportslig tilbud Subaru kommer med. Blant annet går japanernes kontrakt med dekkfabrikanten Pirelli ut etter denne sesongen.

MERE LØNN? Petter Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!