Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhandlet med null som risiko

Rune Hauge spilte høyt og tjente 100 millioner på milliard- avtalen. Han risikerte null hvis avtalen ikke gikk over 500 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Hauge risikerte å ikke få noe som helst i honorar etter å ha forhandlet frem senderettighetene for norsk fotball. Han måtte skaffe en avtale som innbrakte minimum 125 millioner kroner i året før selskapet hans, Profile media, fikk utbetalt en eneste krone. - Fotballforbundet (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) var enige om at det skulle være en prestasjonsrettet avtale, men jeg ville heller ha en avtale med flat provisjon. Jeg godtok avtalen for å få ro, sier Hauge til Dagbladet. Både Hauge, NFF og NTF har fått kritikk, fordi fotballagenten håver inn 100 millioner på den historiske avtalen.

15 prosent i honorar

Avtalen fotballagenten gjorde med norsk fotball førte til at han måtte ha suksess i forhandlingene for å tjene penger. Han skulle få null i provisjon hvis han ordnet en avtale til under 125 millioner i året. Etter å ha rundet 125 millioner, skulle han få tre prosent. Alt over 125 millioner skaffet Hauge 15 prosent i honorar. - Jeg trodde aldri at vi skulle endte opp på en milliard kroner, men vi satset maksimalt på å komme høyest mulig, sier Hauge. - Fortjent med 100 millioner? - Ja, ut fra at vi hadde en avtale der du blir belønnet dersom du har suksess. Jeg kunne sittet igjen med veldig lite, sier Hauge.

Har ikke innsikt

Både NFF og NTF forsvarer Rune Hauges selskap som agent i medieforhandlingene. Fotballpresident Sondre Kåfjord og leder i NTF, Olav Boksasp, sier de imidlertid vil ta lærdom av kritikken. - Vi hadde ingen grunn til engang å drømme om at medieavtalen skulle bli så god som den ble. Hadde vi trodd på slike summer på forhånd, ville vi sikkert foreslått en annen innretning på avtalen med Hauge, men det blir ren etterpåklokskap, sier de. Ved forrige korsvei, da forhandlingene med TV2 og NRK strandet i 2001, ble Hauge trukket inn av NFF. Han fikk forhandlet opp tilbudet fra 240 til 300 millioner. - Hva er din kommentar til de som kritiserer deg for å hente ut 100 millioner? - De som kritiserer meg har i alle fall ikke innsikt i prosessen.

GAMBLER?:- Jeg kunne sittet igjen med veldig lite. Vi lyktes til de grader med måten vi gjorde dette på, sier fotballagenten Rune Hauge, som tjente 100 millioner på den historiske TV-avtalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!