Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forhåndsfavoritt Charlotte Kalla er friskmeldt og klar for tremila

Kvitt sjukdommen.

MEDALJER: Charlotte Kalla har tatt to sølv og ett gull så langt i mesterskapet. Lørdag kan det bli flere medaljer. Her sammenm med Marit Bjørgen og Heidi Weng. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
MEDALJER: Charlotte Kalla har tatt to sølv og ett gull så langt i mesterskapet. Lørdag kan det bli flere medaljer. Her sammenm med Marit Bjørgen og Heidi Weng. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så seint som i går bodde Charlotte Kalla på et hotell utenfor OL-landsbyen på grunn av sjukdom. Den svenske langrennsyndlingen hadde pådratt seg en forkjølelse, og var usikker på formen til damenes tremil, som går lørdag.

Kalla har ikke konkurrert siden stafettgullet sist lørdag, og har vært usikker på egen form.

Overrasket I dag kom imidlertid beskjeden: Kalla er friskmeldt.

- Tremila er noe jeg har hatt i tankene i veldig lang tid. Jeg håper at disse rolige dagene har vært bra for meg. Da jeg våknet i dag kjente jeg at sjukdommen hadde sluppet taket. Så får vi bare se hvordan det får underveis i løpet, sier Kalla på en pressekonferanse ifølge Expressen.

26-åringen har allerede to sølv og ett gull i OL. Det er over all forventning, sier hun.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få så gode resultater før mesterskapet. Men jeg har klart å prikke inn formen riktig.

Sjuk Hellner Hun har blitt trukket fram som en tremilsfavoritt av sine norske konkurrenter, men etter sjukdomsproblemene, skyver hun favorittstempelet tilbake på de norske jentene.

Charlotte Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg og Anna Haag danner dermed det svenske laget.

Men våre naboer i øst er ikke helt kvitt sjukdomsproblemene som preget inngangen til OL, med en sjuk Calle Halfvarsson.

Expressen kan fortelle at Marcus Hellner de siste dagene har vært isolert fra resten av troppen, og er usikker før herrenes femmil søndag.

- Han har ikke trent siden stafetten på søndag, sier svenskene landslagstrener Rikard Grip til Expressen.

Det norske laget til herrenes femmil ble klart i dag. De fire som skal gå er Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Chris Jespersen og Tord Asle Gjerdalen.

Hele Norges coronakart