Forhåndsfavoritt McIlroy leder regntung major

Tiger Woods måtte kaste inn håndkleet.

LEDER: Rory McIlroy er i føringen i PGA-mesterskapet etter halvspilt turnering. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Scanpix
LEDER: Rory McIlroy er i føringen i PGA-mesterskapet etter halvspilt turnering. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Golfstjernen Rory McIlroy er i superform og leder PGA-mesterskapet med ett slag etter to runder.

Nordiren jakter sin annen majortriumf for året og sin fjerde totalt. De siste månedene har han vartet opp med noe av sin beste golf i karrieren. I juli gikk McIlroy til topps i British Open.

25-åringen startet fredagen ett slag bak en ledertrio, men med en 67-runde tok han alene over førersetet. Totalt er han ni slag under par.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk til i dag. Muligheten til å vinne en major i helgen er fortsatt stor, sa McIlroy.

På en regntung dag hadde han fire birdier og én egale, men han måtte også tåle to bogeyer.

- Forholdene var naturlig nok tøffere enn i går. Alt handlet om holde styr på ditt eget spill og putte ballen på fairwayen. Jeg klarte å sette noen birdier på de ni siste hullene. Det var fint å kunne avslutte med en eagle, sa McIlroy.

Hans nærmeste konkurrenter er australske Jason Day og Jim Furyk fra USA. Duoen er ett slag bak nordiren.

For fjerde gang i karrieren klarte ikke Tiger Woods cuten i en majorturnering. Den ryggplagede amerikaneren avsluttet dagen totalt seks slag over par.

- Det var tøft. Jeg måtte gjøre mange slag. En lang og frustrerende dag, sa Woods.

Turneringen avsluttes søndag.

(NTB)